Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N95:ssä pyörii nyt Windows 3.1

26
Matti Vähäkainu

N95:ssä pyörii nyt Windows 3.1
Symbian S60 -puhelimiin on mahdollista tehdä ja asentaa kaikennäköistä, mutta harva on yrittänyt asentaa uutta käyttöjärjestelmää puhelimeensa. Tämäkin on nyt mitä ilmeisimmin nähnyt päivänvalonsa, kun puolalaisen FrazPC.pl -sivuston käyttäjä esittelee uutta N95 + Windows 3.1 -kokoonpanoaan keskustelualueella.

Useilla kuvilla höystetystä viestistä käy selville, että Windows 3.1 asennetaan DOSBox -emulaattorilla. Kuvien mukaan graafisen käyttöliittymän avulla pääsee käsiksi muun muassa Paintbrush -piirto-ohjelmaan ja pasianssiin. Suurin ongelma niiden käytössä on kuitenkin kännykän alhainen resoluution (240 x 320).
Kuvat voivat olla toki väärennöksiä, mutta varsin uskottavalta ne vaikuttavat. Nähtäväksi jää milloin puhelimen Windows päivitetään 3.11 -versioon.


Kommentit (26)

jerq (vahvistamaton)

1

voi toimia paremmin 5800:ssa, ainakin näytön resoluution pitäisi riittää :P

Vastaa
Unto Anto (vahvistamaton)

2

kuka haluaa ylipäätänsä asentaa minkään sortin windowsia?
Linux kuulostaa paljon mediaseksikkäämmältäkin.

Vastaa
Unto Anto (vahvistamaton)

3

kuka haluaa ylipäätänsä asentaa minkään sortin windowsia?
Linux kuulostaa paljon mediaseksikkäämmältäkin.

Vastaa
uuh (vahvistamaton)

4

paras ikkunointisovellus evö <3

tutkimusten mukaan linux on mediaseksikäs ja täytyy tunkea joka vekottimeen niiden mielestä joka ei ole koskaan saanut pimppaa

Vastaa
w3.11 (vahvistamaton)

5

Windows 3.11 oli se käyttis joka opetti ihmisille, että tietokone kaatuu alati ja ei toimi oikein. Sittemmn uudet windowsit ovat jatkaneet perinnettä. Hyvä kun nyt munataan kännykänkin maine samalla tahnalla.

Vastaa
Urpo (vahvistamaton)

6

Aina pitää urputtaa windowsin huonoudesta kun käyttis mainitaan. Silti te kaikki jotka tänne kirjoitatte käytätte windowsia. Joten se siitä. Palataan asiaan kun tarjolla on oikea vaihtoehto.

Vastaa
Scorpiozx (vahvistamaton)

7

Urpo taitaa olla oikeassa, tuskinpä täällä juuri kukaan käyttää linuxia vain ja ainoastaan niin, että ei olisi tekemississä winukan kanssa ollenkaan. Ja mitä tulee windowsin käyttämiseen tulee niin se on melkeinpä taitolaji. Ihan kuten linuxikin. En usko, että tuo winukka on kovin toimiva ysivitosessa tai ainakaan itse en menisi omaa ysivitosta sotkemaan winukalla ennen kuin se on lähes toimiva.

Vastaa
lake (vahvistamaton)

8

Niin ja sitten kun tietokoneeseen/puhelimeen/whatever tungetaan linux niin sen jälkeen sillä ei voi tehä muuta ku kääntää kernelii... eikös se oo vähä nii että linux-ihmisten pitää saada tungettua se linux mihin tahansa ja sitten ku se siihen saadaan nii voidaan jatkaa muiden asioiden parissa, tarvi sitä linuxia siinä laitteessa eli ei

Vastaa
Ubu (vahvistamaton)

9

Kyllä ainakin minun koneessa pyörii Ubuntu 8.10 ihan ylhäisessä yksinäisyydessä ilman Windowsia!

Vastaa
Mokottaja (vahvistamaton)

10

"Niin ja sitten kun tietokoneeseen/puhelimeen/whatever tungetaan linux niin sen jälkeen sillä ei voi tehä muuta ku kääntää kernelii... eikös se oo vähä nii että linux-ihmisten pitää saada tungettua se linux mihin tahansa ja sitten ku se siihen saadaan nii voidaan jatkaa muiden asioiden parissa, tarvi sitä linuxia siinä laitteessa eli ei"

Haista...! Sori. Mutta käyppäs katsomassa http://www.openmoko.org/

Vastaa
Joker (vahvistamaton)

11

Tyypillisiä Windows-käyttäjiä palsta täynnä.

Lainaus:

Niin ja sitten kun tietokoneeseen/puhelimeen/whatever tungetaan linux niin sen jälkeen sillä ei voi tehä muuta ku kääntää kernelii... eikös se oo vähä nii että linux-ihmisten pitää saada tungettua se linux mihin tahansa ja sitten ku se siihen saadaan nii voidaan jatkaa muiden asioiden parissa, tarvi sitä linuxia siinä laitteessa eli ei

Taidat olla ihan Linux-asiantuntija. Hehe.

Linux on jo valmiina ties kuinka monessa sulautetussa laitteessa, joten pelkästä nörttien harrastuksesta voinee tuskin puhua.

Itselläni esimerkiksi pyörii dd-wrt (linux) WLAN-tukiasemassani. Nimenomaan ominaisuuksien takia sen sinne laitoin. Oletuskäyttiskin siinä toki oli Linux, mutta valmistajan toimesta rampautettu.

Windowsia en käytä nykyisin oikeastaan lainkaan. Silloin harvoin kun siihen pitää koskea, niin tulee kyllä hammasta purtua kun hermot menee.

Lainaus:

Aina pitää urputtaa windowsin huonoudesta kun käyttis mainitaan. Silti te kaikki jotka tänne kirjoitatte käytätte windowsia. Joten se siitä. Palataan asiaan kun tarjolla on oikea vaihtoehto.

Minä en käytä. Palataan asian kun tiedät jotain muistakin käyttöjärjestelmistä tai siitä, mitä niillä voi tehdä.

Vastaa
jponas (vahvistamaton)

12

kyllä pingviini serverinä on ylivoimainen, monta vuotta itsellä sellainen puksuttanut nurkassa mutta työpöytäkäytössä ja pelatessa windows kyllä vetää pidemmän korren.

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

13

DirectX-pelien pelaamisessa Windows voi olla helpompi. Itse en tuohon puoleen ole niin perehtynyt.

Työpöytäkäytössä en kyllä Windowsia muuten käyttäisi. Tietysti makuasia, mutta itse Windowsista välitä.

Vastaa
Mata (vahvistamaton)

14

Jos jotain kiinnostaa enemmän Windows s60 alustalla niin kannattaa tsekata Symbian-freakin sivut, siellä on nyt julkistettu miten laittaa Win95 s60 alustalle..

Vastaa
KDEuserX (vahvistamaton)

15

Urpo, ja paskat, ihan Linux mint 5.0[kde] pyörii tässä alla, ja toimii huomattavasti nopeammin mitä XP, joka ei edes osaa yhdistää itseään nettiin vaikka käyttäisi pc suitea, antaa aina erin errorin, ja Linuxilla yhdistyy nätisti kppp:n avulla, eikä edes tarvita pc suitea.

Lake, ehkäpä jos sitä ei osaa käyttää, itellä pyörii Doom 1&2 ja Duke nukem 3D HRP:llä, siinä missä windowsilla, ja jopa paremmalla frameratella, tosin 16megan näyttiksen takia tällä läppärillä ei voi pelata mitn

Scorpiozx, I'm so alone.. Itse käytän Linuxia sen takia, koska se on kaikkea muuta kuin windows, sillä windowsille tulee ties mitä matoja, jonka jälkeen koko windows kaatuu eikä edes boottaa, ja kuten sanoin, windows evottaa nokia 6121classicin kanssa, eli ei suostu yhdistämään ollenkaat nettiin, tosinkuin Linux, jolla yhdistyy nappia painamalla, ja jos jotain pelaan, niin pelaan pelikonsolilla, koska ei huvita päivittää tietokonetta joka toinen kuukausi, että joku tietty peli toimii, sekä en ala maksamaan 200€ miltei joka kolmasvuosi, että voisin ostaa winukan, että joku paska peli sattuisi toimimaan.
Sekä Linuxille saa helpommin 3D tehosteita, jotka toimii nätisti 16megan näyttiksellä (pena4m 1,8ghz, 512mb ram) ilman että kone hidastuu, ja vista vaatii yli 2ghz ja 256megan näyttiksen että koko kone menee edes työpöydälle, 3D tehostuksista puhumattakaat.

/rant

Vastaa
epr (vahvistamaton)

16

Niinpä, mutta miks kaikki linux nörtit on vastenmielisiä, niiltä jos kysyy jonku kyssärin linuxiin liittyen ne vastaa kato se o helppoa kirjotat vaan kerneliin komennon: "id="fb_107_15358116995995148802" >e(70,[_IG_DDI.ed,_IG_DDI.shg,_IG_DDI.rgv1"
Joten kyllä tuo linuxin opettelu on jääny haaveeks, vaikka en hirveesti windowssista välitä, on se kuitenkin ainoa mahdollisuus. Jollei halua maksaa macista itseään kipeäksi. Mut mitä vattua puhelimessa tekee windossilla tai millään muullakaan? Eikö puhelimella voi soittaa, jos ei siinä ole wintoosaa?

Vastaa
Pertti (vahvistamaton)

17

Vista ei vaadi noin paljoa tehoa. Nimim. "näin juuri Asus-miniläppärissä Vistan rullaavan sujuvasti". Windowsin sujuva käyttö on taitolaji siinä missä Linuxinkin. Itse en Linuxia ottaisi, Windowsille ylivoimaisesti paras softa- sekä pelitarjonta.

Vastaa
Pertti Perusjätkä (vahvistamaton)

18

Mitä ihmeen väliä sillä on, mitä käyttöjärjestelmää kukin käyttää? Itse olen käyttänyt aina windowsia, koska muita en ole osannut enkä myöskään halunnut käyttää. Tiedän, että tämä on buginen p*ska, mutta mitä sitten, häh? Itse olen valintani tehnyt, kaikki muutkin (windows, linux ym)... Se on ihan helvetin sama mitä käyttistä käytät, joten ANTAKAA JO JUMALAUTA OLLA!

Vastaa
KDEuserX (vahvistamaton)

20

epr: ja paskat, tämä todistaa sen, että et ole ikinä Linuxia käyttänyt, sillä itellä ei ole ikinä tullut vastaan tilannetta, jossa olisi jotain "id=107_45134613..jne" pitänyt kerneliin kirjoittaa, ja mitä vaikeaa tuossakin on? IMO ei mitään

Pertti; ehkä se toimi videolla sulavasti pari minuuttia, mutta sitten kun alat jotain tekemään, niin vista hidastelee, tosin kuin Linux

Vastaa
Nimi (vahvistamaton)

21

omassa 2ghz athlonin nindendossa 1,5gigan ramilla winXP toimii nopeempaa kuin uusin ubuntu

Vastaa
robsku

22

@Urpo
Ja paskat. Tässä kirjoitan Debian Lenny käyttiksellä, selain vasemmassa ja irssi oikeassa monitorissa - toisella virtuaalityöpöydällä taustalla The Ur-Guan Masters peli. Ja tuo nettisivustoni, se pyörii viereisen koneen Fedora 7:n alla apachen, PHP:n, MySQL:n ja WordPressin avulla. Se on myös tiedostopalvelin tälle koneelle ja onhan siinä kaikkea muutakin.

v. 2002 ostin uuden koneen ja aattelin testaa linuxia ja laittaa w2k:n pääkäyttikseksi... Laitoin ensin Red Hat 7.1:sen, käytin viikon ja sen jälkeen olin sen w2k:n asentamisen unohtanut. Kotikoneissa ei ole tuon jälkeen ollut windowsia - miksi ihmeessä haluaisinkaan jotain lelukäyttistä?

Vastaa
kake randelin (vahvistamaton)

24

Toisaalta jos palataan aiheeseen, niin kyseinen temppuhan oli aivan mainio. DobBoxin kautta Windows 3.1 ja Win95 kännykässä. Asiaa.

Odottelen nyt seuraavaksi, että milloin saadaan Windows digiboksiin.

Käyttisten paremmuudesta ei nyt puhuta vaan siitä, että se on mahdollista. Tehkää perässä jos osaatte. Itse en osaa ja arvostan kaveria, joka tuon teki.

Vastaa
anonyymi (vahvistamaton)

25

w3.11 kirjoitti:
"Windows 3.11 oli se käyttis joka opetti ihmisille, että tietokone kaatuu alati ja ei toimi oikein. Sittemmn uudet windowsit ovat jatkaneet perinnettä. Hyvä kun nyt munataan kännykänkin maine samalla tahnalla."

Itseasiassa Windows 3.11 oli todella vakaa. Ei kaatunut koskaan ja jos kaatui niin se ei kaatanut koko käyttistä (koska W3.11 tosiaan oli vain graafinen käyttöliittymä MSDOS:lle), mutta Windows 95 (vaikka sekin oli vain graafinen käyttöliittymä oikealle käyttöjärjestelmälle) oli jo todella epävakaa ja 98 ja ME jatkoivat sitä epävakautta vielä uusiin potensseihin.

Vastaa
Jumikuuppa (vahvistamaton)

26

Joo, ite asensin koneelle linuxin, ja sen jälkeen voi sillä koneella heittää vesilintua. Linux toimi 2viikkoa jaa meni kokonaan nurin... Ite käytän ainakin mielummin xp:tä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja