Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä tulee kympin kännykkä

10
Matti Vähäkainu

Tässä tulee kympin kännykkä
Maailman halvin puhelin ei tule ainakaan Nokian tehtailta. Se voi kuitenkin olla juuri Venezuelassa julkaistu kansanpuhelin, El Vergatario. Venezuelan presidentti Hugo Chavez on esitellyt uuden halpispuhelinta, joka tulee myyntiin vaivaiseen 11 euron hintaan. Puhelin tulee taistelemaan paitsi hinnalla myös ominaisuuksilla muun muassa Nokian puhelimia vastaan.

El Vergatarion ominaisuudet peittoavat helposti monet muut halpiskännykät. Sen edistyneisyydestä kertovat muun muassa sisäänrakennetut kamera, radio ja mp3-soitin. Vielä tämän vuoden aikana on tarkoitus valmistaa 600 000 puhelinta ja tulevaisuudessa jopa neljä miljoonaa joka vuosi, kertoo Digitoday. El Vergatariota valmistaa Vetelca-niminen yritys, josta 85 prosenttia omistaa Venezuelan valtio ja 15 prosenttia kiinalainen tietoliikennetoimittaja.
Puhelin on osa Venezuelan laajempaa teknologiabuumia, jossa valtio on investoinut maan kattavaan dataverkkoon, lähettänyt oman tietoliikennesatelliitin avaruuteen ja alkanut käyttämään ensimmäisenä maana Etelä-Amerikassa sirupasseja.


Kommentit (10)

hessu (vahvistamaton)

1

Chavez on rohkea valtionpäämies,toisin kuin esimerkiksi eurooppalaiset USA.n perseennuolijat!!

Vastaa
hookoo (vahvistamaton)

3

Paitsi että Tarja on kapitalismin ja suuryritysten huo....palvelija.

Vastaa
hookoo (vahvistamaton)

4

Tarkoitan siis myös sitä, että Nokian puhelimilla ja tällä kyseisellä luurilla ei ole keskenään mitään tekemistä. Siinä missä Chavez osoittaa rohkeutensa näpäyttää yrityksiä jotka lanseeraavat markkinoille jatkuvana pötkönä uusia, ehompia ja paremmin varusteltuja(just joo) tuotteita, joista revitään tuotantokuluihin ja valmistukseen nähden aivan älyttömiä summia, niin Tarja tyytyy hymyilemään Nokian pamppujen kekkereissä ja kumartelemaan puolelta toiselle. Pro Chavez!

Vastaa
hookoo (vahvistamaton)

5

Ja näistä puhelimista tuskin tarvitsee nähdä 3m korkeita mainoksia katukuvassa. Ehkäpä paras kännykkä, mitä on tähän asti tehty. Tai, no olihan sellainen veivattava malli muinoin jossakin, mutta se ei kai saanut suurta suosiota.

Vastaa
Tonza (vahvistamaton)

6

Tommonen olis hyvä, ku suomeenki tulis. Ei tarttis tuskailla sitten niin paljon, kun puhelin hukkuu tai menee paskaksi.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

7

olisiko tuon kännykän suomeen tulolla tuohon hintaan kuitenkin sellainen este että suomessa valtio ei päätä kännyköiden hintoja, eikä suomen valtiolla ole myöskään öljytuloja joilla on kiva sponsoroida mitä erilaisimpien hyödykkeiden hintoja, kuten venezuelassa tehdään.

Vastaa
Eki88 (vahvistamaton)

8

Just joo eli kun tämä kapistus joskus tulee suomeen on hinta vajaa 100€, lisätään 75% veroa niiku bensaan. Eläköön suomi!

Vastaa
wipe2000 (vahvistamaton)

9

En nyt yritä puolustella Nokian tai muidenkaan hinnoittelua, mutta kyllähän ns. länsimaissa hintojen muodotuminen poikkeaa aika lailla ns. kehittymättömistä maista. Eli muutama seikka kannattaa muistaa, kun myyntihinnoista puhutaan:

Alle kahden kympin köyhissä maissa myydään Nokiankin edullisimpia puhelimia.
Nokia myös maksanee mm. kaikki vaadittavat lisensointimaksut, tästä valmistajasta en olisi varma.
Suomessa valtio nappaa siitä 40 euron halpispuhelimesta kympin (22 %) arvonlisäverona ja jälleenmyyjä vähintään toisen kympin, Venezuelassa taas valtio käsittääkseni mieluumminkin tukee tuon puhelimen hintaa.
Itse valmistuksen hintojen osalta Nokia on käsittääkseni edelleenkin erittäin kilpailukykyinen myös halpamaiden tuotantoon verrattuna. Mm. laadunvarmistus ja toki myös brändi hintaa varmasti hieman nostavat.

Vastaa
International (vahvistamaton)

10

Vau! :O Tänne ja heti nuo puhelimet... verot ei hyvä mutta bensaveron pitäisi nousta! :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja