Tässä tulee kympin kännykkä

10
Matti Robinson

Tässä tulee kympin kännykkä
Maailman halvin puhelin ei tule ainakaan Nokian tehtailta. Se voi kuitenkin olla juuri Venezuelassa julkaistu kansanpuhelin, El Vergatario. Venezuelan presidentti Hugo Chavez on esitellyt uuden halpispuhelinta, joka tulee myyntiin vaivaiseen 11 euron hintaan. Puhelin tulee taistelemaan paitsi hinnalla myös ominaisuuksilla muun muassa Nokian puhelimia vastaan.

El Vergatarion ominaisuudet peittoavat helposti monet muut halpiskännykät. Sen edistyneisyydestä kertovat muun muassa sisäänrakennetut kamera, radio ja mp3-soitin. Vielä tämän vuoden aikana on tarkoitus valmistaa 600 000 puhelinta ja tulevaisuudessa jopa neljä miljoonaa joka vuosi, kertoo Digitoday. El Vergatariota valmistaa Vetelca-niminen yritys, josta 85 prosenttia omistaa Venezuelan valtio ja 15 prosenttia kiinalainen tietoliikennetoimittaja.

Puhelin on osa Venezuelan laajempaa teknologiabuumia, jossa valtio on investoinut maan kattavaan dataverkkoon, lähettänyt oman tietoliikennesatelliitin avaruuteen ja alkanut käyttämään ensimmäisenä maana Etelä-Amerikassa sirupasseja.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
hessu (vahvistamaton)

1

Chavez on rohkea valtionpäämies,toisin kuin esimerkiksi eurooppalaiset USA.n perseennuolijat!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hookoo (vahvistamaton)

3

Paitsi että Tarja on kapitalismin ja suuryritysten huo....palvelija.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hookoo (vahvistamaton)

4

Tarkoitan siis myös sitä, että Nokian puhelimilla ja tällä kyseisellä luurilla ei ole keskenään mitään tekemistä. Siinä missä Chavez osoittaa rohkeutensa näpäyttää yrityksiä jotka lanseeraavat markkinoille jatkuvana pötkönä uusia, ehompia ja paremmin varusteltuja(just joo) tuotteita, joista revitään tuotantokuluihin ja valmistukseen nähden aivan älyttömiä summia, niin Tarja tyytyy hymyilemään Nokian pamppujen kekkereissä ja kumartelemaan puolelta toiselle. Pro Chavez!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hookoo (vahvistamaton)

5

Ja näistä puhelimista tuskin tarvitsee nähdä 3m korkeita mainoksia katukuvassa. Ehkäpä paras kännykkä, mitä on tähän asti tehty. Tai, no olihan sellainen veivattava malli muinoin jossakin, mutta se ei kai saanut suurta suosiota.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tonza (vahvistamaton)

6

Tommonen olis hyvä, ku suomeenki tulis. Ei tarttis tuskailla sitten niin paljon, kun puhelin hukkuu tai menee paskaksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

7

olisiko tuon kännykän suomeen tulolla tuohon hintaan kuitenkin sellainen este että suomessa valtio ei päätä kännyköiden hintoja, eikä suomen valtiolla ole myöskään öljytuloja joilla on kiva sponsoroida mitä erilaisimpien hyödykkeiden hintoja, kuten venezuelassa tehdään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eki88 (vahvistamaton)

8

Just joo eli kun tämä kapistus joskus tulee suomeen on hinta vajaa 100€, lisätään 75% veroa niiku bensaan. Eläköön suomi!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wipe2000 (vahvistamaton)

9

En nyt yritä puolustella Nokian tai muidenkaan hinnoittelua, mutta kyllähän ns. länsimaissa hintojen muodotuminen poikkeaa aika lailla ns. kehittymättömistä maista. Eli muutama seikka kannattaa muistaa, kun myyntihinnoista puhutaan:

Alle kahden kympin köyhissä maissa myydään Nokiankin edullisimpia puhelimia.
Nokia myös maksanee mm. kaikki vaadittavat lisensointimaksut, tästä valmistajasta en olisi varma.
Suomessa valtio nappaa siitä 40 euron halpispuhelimesta kympin (22 %) arvonlisäverona ja jälleenmyyjä vähintään toisen kympin, Venezuelassa taas valtio käsittääkseni mieluumminkin tukee tuon puhelimen hintaa.
Itse valmistuksen hintojen osalta Nokia on käsittääkseni edelleenkin erittäin kilpailukykyinen myös halpamaiden tuotantoon verrattuna. Mm. laadunvarmistus ja toki myös brändi hintaa varmasti hieman nostavat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
International (vahvistamaton)

10

Vau! :O Tänne ja heti nuo puhelimet... verot ei hyvä mutta bensaveron pitäisi nousta! :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.