Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian päivittyy tulevaisuudessa säännöllisesti

5
Matti Vähäkainu

Symbian päivittyy tulevaisuudessa säännöllisesti
Symbian-alustaa kehittävä Symbian Foundation on kertonut uudesta julkaisuaikataulusta ja nimeämiskäytännöstä. Uuden mallin mukaan alustan versiot päivitetään kahdesti vuodessa. Samalla viisi eri versioita elävät rinnakkain eri kehitysasteilla.

Kuuden kuukauden välein tehtäviin säännöllisiin päivityksiin lisätään ainoastaan ne ominaisuudet ja toiminnallisuudet mitkä ovat julkaisuvalmiita. Viiden version rinnakkaisuus tarkoittaa sitä, että kun uusin versio on tulossa julkaistavaksi niin vanhimmasta korjataan viimeisimmät viat, jonka jälkeen edessä on arkistointi.
Ensimmäinen uutta julkaisukaavaa ja samalla uutta nimeä kantava versio on Symbian^2, joka pohjautuu nykyisen Symbian S60 5.1 -käyttöjärjestelmään ja julkaistaan näillä näkymin vuoden vaihteessa. Tästä eteenpäin kehitetään Symbian^3, Symbian^4 jne.

Uuden järjestelmän mukaan Symbianista on siis saatavilla uusi versio puolen vuoden välein.


Kommentit (5)

onko tuosta hyötyä? (vahvistamaton)

1

hyvä kun on jotain säännöllisyyttä, mutta riskinä tosiaan tuo tiukka aikataulu sekä julkaisukelpoisuus... Muutenkin herää epäilys, että onko järkevää ylläpitää saman aikaisesti jopa viittä eri versiota? Mitenkä tietoturvan laita tuleeko päivityksiä kuitenkin niiden osalta sitä mukaa kun paikkoja tehdään, vai pitääkö niissäkin aina odotella 6kk?

Vastaa
kyrpä-yrjö (vahvistamaton)

2

kertooko toi alempi kaavio kellekkään mitään? mulle ei ainakaan avautunut

Vastaa
Tomppa (vahvistamaton)

3

Ärsytti aikanaan, kun ostin puhelimen jossa oli S60 v2. 3rd edition oli jo ilmestynyt ja tuntui siltä että kaikki uusi ja kiinnostava softa tehtiin sille, eikä vanhempia malleja huomioitu.
Nokialla on softan osalta ennen unohdettu vanhat mallit ja keskitytty siihen uusimpaan. Ehkä näin on yritetty saada kaupaksi uudempia ja kalliimpia puhelimia.

Vastaa
Tofupekoni (vahvistamaton)

4

Eli pelittääkö nämä päivitykset s60 3rd fp1:sessä?

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

5

Eivät nämä ole päivityksiä nykyisiin laitteisiin vaan nämä tulevat käyttöön aina uusissa malleissa. Kyseessä on symbian käyttöjärjestelmän versio, jota ei voi päivittää laitteessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja