Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin vuokaleivos tuo runsaasti uudistuksia

Kaarlo Räihä

Androidin vuokaleivos tuo runsaasti uudistuksia
Open Handset Alliancen kehittämästä Android-ohjelmistoalustasta on vihdoin julkaistu uusi esiversio kehittäjiä varten. Cupcake-nimellä ja 1.5-versionumerolla tunnettava beta-julkaisu sisältää runsaasti uudistuksia, joiden avulla Android saavuttaa muita matkapuhelimissa käytettäviä ohjelmistoalustoja.

Uudistuksia ovat mm. tuki virtuaalinäppäimistöille, videoiden nauhoittaminen kameran avulla, parantuneet videoiden toisto-ominaisuudet, Bluetooth-tuki (tuettuna mm. Stereo Bluetoothin A2DP- ja AVCRP-profiilit), leikkaa&liitä -toiminnallisuus selaimessa, videoiden lähettäminen YouTubeen sekä puheentunnistus.
Päivityksen pitäisi myös nopeuttaa internet-selainta, GPS-paikannusta ja kameran käynnistymistä, jonka lisäksi useiden ohjelmien käyttöliittymiä on hiottu parempaan suuntaan. Cupcake tuo mukanaan myös alustavan tuen OpenGL-rajapinnalle, joten Androidille on jatkossa helpompi toteuttaa esim. 3D-pelejä.

Lopullinen 1.5-versio ilmaantuu kehittäjien ladattavaksi tämän kuun loppupuolella.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja