Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google avaa Androidin widgetit kehittäjille

Matti Vähäkainu

Google avaa Androidin widgetit kehittäjille
Android-käyttöliittymän ehkä harmittavin puutos on ollut aloitussivun widgettejen rajoittuneisuus esiasennettuihin ohjelmiin. Nyt Googlen ja 46 muun teknologiayrityksen johtama Open Handset Alliance (OHA) on ilmoittanut, että tähän tulee muutos lähitulevaisuudessa. Tulevan Android-version lukuisiin uudistuksiin voidaan nyt lisätä kustomoitujen widgettejen avaaminen kehittäjille.

G1-puhelinten omistajille ja tulevia Android-puhelimia harkitseville uudistus on varmasti mieleinen. Ohjelmien käyttöarvo ja käytettävyys paranee, kun niiden lisukkeena voidaan tarjota sovelluksille optimoituja widgettejä. Aloitussivulle tiputettavat widgetit voivat näyttää esimerkiksi parhaillaan soivan kappaleen tai tulevia kalenterimerkintöjä. Myös kommunikointi itse sovelluksen kanssa onnistuu, joten esimerkiksi musiikkisoittimen widgetistä voidaan vaihtaa kappaletta tai pysäyttää toisto.
Mikä ilahduttavinta, ominaisuus tulee varmasti kasvattamaan Android Marketin jo valmiiksi laajaa ohjelmakatalogia.

Android Developers Blog kertoo yksityiskohtaiseksi kuinka yksinkertaista ja vapaata widgettejen kehittäminen on -- muun muassa widgettejen koon ja päivitystahdin saa määriteltyä haluamakseen. Blogi kuitenkin muistuttaa, että widgetit on tarkoitettu harvakseltaan päivittyviksi, joten liian usein päivittyvät widgetit saattavat käyttää yllättävän paljon akkua.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja