Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-puhelin rantautuu myös Suomeen

6
Matti Vähäkainu

Android-puhelin rantautuu myös Suomeen
Saunalahti on tuomassa Suomeen HTC Magic -kosketusnäyttöpuhelinta, joka on toinen Android-alustaa käyttävä puhelin maailmassa, kertoo Digitoday. T-Mobilen myymän G1:n (toiselta nimeltään HTC Dream) pikkuveli, HTC Magic, on samalla ensimmäinen puhelin, joka tuodaan myös kotoiseen Pohjolaan.

Patukkamallinen HTC Magic tulee kilpailemaan erityisesti iPhonen kanssa, jota myy Saunalahden kilpailija Sonera. Elisa-konserniin kuuluva Saunalahti keskustelee parhaillaan yksinoikeudesta myydä uutta Google-puhelinta, joka näillä näkymin tulee saataville ainoastaan yrityksen verkkokaupasta.
Teknisesti Magic on samassa luokassa iPhonen kanssa, mutta hinnan arvellaan sijoittuvan hieman alemmas. Saunalahti ei ole kuitenkaan vielä julkaissut virallista tiedotetta tai hintaa puhelimelle, joten puhelimen kokonaishintaa voi vain arvailla. Puhelin tulee mitä ilmeisimmin kuitenkin myyntiin kytkykauppana, jolloin paketointivaihtoehdot määrittelevät pitkälti hinnan. Tällä hetkellä Saunalahdelta voi tilata neljää HTC:n puhelinta, joiden kuukausihinta kytkykaupalla vaihtelee välillä 17,5-30,5 euroa. Magic tulee todennäköisesti sijoittumaan haitarin alapäähän.

Hinnan ohella suurin ero iPhoneen on puhelimen Android-käyttöjärjestelmä, jota kehittää Google-vetoinen Open Handset Alliance.

HTC Magic tulee myyntiin Suomessa toukokuun aikana.

Vertaa HTC Magic:n ja Apple iPhone 3G:n teknisiä tietoja

Kommentit (6)

Android (vahvistamaton)

1

Kamera näyttää kyllä melko puutteelliselta minun tarpeisiin. :/

Vastaa
ZcMander

4

Miksi HTC Dream:ia ei ole vieläkään puhelinvertailussa, mutta sen sijaan julkaisematon Magic kyllä löytyy, vai missasinko jotain?

Vastaa
tikox (vahvistamaton)

5

Suomi kyllä tarvitsis kipeästi lakialoitetta joka estäisi puhelinmallin myymisen pelkkänä kytkynä. Siten että kaikki mallit pitäisi olla saatavilla myös ilman operaattorilukkoa...

Vastaa
outoa o (vahvistamaton)

6

Android @ 28.4.2009 14:04:

Kamera näyttää kyllä melko puutteelliselta minun tarpeisiin. :/Mitä siinä sitte tiriset, osta joku muu kamera.. ihme porukkaa..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja