Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ja Intel yhdistävät voimansa Androidia vastaan?

Matti Vähäkainu

Nokia ja Intel yhdistävät voimansa Androidia vastaan?
Nokia ja Intel kertoivat maanaintaina varsin epädramaattisesti yhteistyöstään oFono-alustan kehityksessä. Uuden avoimeen lähdekoodin perustuvan Linux-alustan pohja on rakennettu pitkälti Nokian Internet Tableteissa käytettävää Maemo-alustaa hyväksikäyttäen.

Muun muassa GSM- ja UMTS-laitteita tukeva alusta pystyy arkkitehtuuridiagrammin mukaan käsittelemään puhelu-, tekstiviesti- ja datayhteyksiä, SIM-kortteja ja osoitekirjaa sekä operaattorikohtaisia palveluita. LinuxDevicesin haastattelussa ollut Nokian Aki Niemi ei kuitenkaan kertonut millaisissa laitteissa alustaa tullaan tulevaisuudessa käyttämään.
Avoimeen lähdekoodiin pohjautuvan Linux-alustan julkaisua pidetään mahdollisena vastaiskuna viime aikoina vauhtia keränneelle Androidille. Mahdollisuuksia on vaikka mihin, kun takana on maailman suurin matkapuhelinvalmistaja ja siruvalmistaja, mutta pessimistisimmät arviot pitävät oFonoa vain sivuprojektina tuhannen muun joukossa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja