Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia investoi Shareen sittenkin

8
Matti Vähäkainu

Nokia investoi Shareen sittenkin
Kerroimme viime viikolla muutamaan otteeseen Nokian Share-palvelusta, jonka kohtalo on muuttunut edestakaisin. Uutisointi ja spekulointi alkoi, kun Reuters kertoi Nokian lopettavan investoinnin Share-tiedostonjakopalveluun. Pian Unwired View otti yhteyttä Sharen asiakaspalveluun, jossa se kumottiin. Tämän jälkeen Engadget otti yhteyttä Nokiaan ja pyysi virallista lausuntoa. Vastaus Nokialta kertoi, että Washingtonissa sijaitseva Share on Ovi -kehitystoiminta loppuu.

Ilmeisesti Washingtonin toimipaikan kehitystoiminnan lopettaminen ei tarkoittanutkaan investoimisen lopettamista. Viimeisimpänä käänteenä nimittäin PC Worldin haastattelema Nokia johtaja Tero Ojanperä sanoi, että Nokia ei ole lopettanut investoimista Share-palveluun. Ojanperä kertoi, että palvelu tullaan integroimaan tulevaisuudessa joihinkin puhelimiin ja nettipalveluihin.
Nyt voidaankin siis jäädä odottelemaan milloin joku saa Nokialta vielä yhden lausunnon, jonka mukaan Share on historiaa.

Kommentit (8)

keke (vahvistamaton)

1

Väittäisin, että koko OVI-palvelu on osa Nokian strategiaa kehittyvillä markkinoilla. Länsimaalaisille se ei tarjoa mitään uutta. Oikeastaan kuka esim. Suomalainen rekisterröityisi Share on Oviin, koska täällä on Irc-Galleria ja Facebook. Sosiaalinen verkosto ei ole houkutteleva jossei siellä ole tuttuja.

Kehittyvillä markkinoilla taas Nokian puhelin on se ensimmäinen internetlaite suurimmalle osalle väestölle. Heillä ei ole tietoa facebookeista tai myspaceista. Tässä Nokia on nähnyt markkinaraon ja integroi kaikki palvelunsa puhelimiinsa, jolloin ensimmäiset sosiaaliset verkostot, sähköpostit ja oikeastaan kaikki tärkeimmät internetpalvelut tarjoaakin Nokia. Tällöin kehittyvillä markkinoilla ei edes tarvita muita palveluita, saati sitten haluta liittyä niihin.

MUTTA. Jotenkin tuntuu, että nyt Nokia tähyilee liikaa kehittyville markkinoille ja unohtaa vanhat asiakkaansa. Nokialta ei ole tullut pitkiin aikoihin mitään innovatiivista ja uutta meikäläisille markkinoille, vaan vähän niinkuin vasemmalla kädellä hutiloitu jotain mitä jo muilta valmistajilta löytyy.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

2

Niin sanottakoon vielä, etten usko Nokia Ovin(Tai ainakaan Share on ovin) yleistyvän Suomessa tai muissa länsimaissa. Sen verran on jo vakiintunut nuo jo olemassa olevat palvelut.

Vastaa
Ape (vahvistamaton)

3

Ei nettipalvelut "vakiinnu" siinä määrin kuin kivijalkabrändit. Jos Share on Ovi integroitaisiin puhelimiin niin että sitä käytännössä voisi käyttää ja tarjottaisiin hyvät rajapinnat muihin palveluihin, niin mikä ettei. Mutta turhahan näitä palveluita on kehittää jos puhelimet on jääneet kehityksestä jälkeen.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

4

Mites esim. Google? Sille ei edes ole varsinaisesti mitään syytä enää miksi kaikki sitä käyttävät.

Facebook ja muut sosiaalipalvelut on eri asia. Ei ihmisiä kiinnosta rekisteröityä palveluun jossa ei ennestään ole jo "kaikki". Miksi rekisteröityä sosiaaliseen verkostoon, jos olet siellä yksin? Sen takia nuorison keskuudessa Suomessa käytetään pääsääntöisesti MSN Messengeriä pikaviestiohjelmana. Kaikilla on se, joten kaikki muutkin sitä käyttävät. Tsekeissä vaihdossa ollessani huomasin sellaisen seikan, että siellä vastaavaksi pikaviestiohjelmaksi on vakiintunut icq eikä kukaan käyttänyt messengeriä. Ei suomessa icq löisi läpi, sillä sitä ei käytä oikeastaan kukaan, joten sillä ei voi olla kehenkään yhteydessä.

TOKI Share on Ovi voi lyödä läpi, mutta se tarvitsee jonkin mullistavan seikan mitä muissa palveluissa ei ole. Tälläinen voisi olla esim. friend view. Siinä tosin on juurikin se ongelma, että kyseinen palvelu vaatii tietyn tyyppisen kännykän toimiakseen, joten se ei tule ainakaan hetkeen yleistymään JA se pystytään varmasti integroimaan vaivatta myös niihin palveluihin, joilla on jo satoja miljoonia käyttäjiä entuudestaan.

Vastaa
Jotain uutta (vahvistamaton)

5

Itse käytän share on ovia ja se on juuri uudistunut. Sen ulkonäkö on laitettu uusiksi ja kuvien lataaminen on tehty paljon helpommaksi. Palveluna uskon että siitä voisi tulla todella toimiva kun nokia vielä integroi kaikki palvelunsa tuonne oviin niin että ne ovat helposti käytetävissä samassa paikassa. Facebookista en pidä sen takia että siellä on kaikki (kaikkien) nähtävissä ja juuri tänään oli uutinen siitä että facebook ei poista kuvia lopullisesti vaikka ne on sieltä poistanu. Ne jäävät edelleen muitten nähtäväksi.

Vastaa
KoZ (vahvistamaton)

6

Olen rekisteröinyt OVIin ja äytän sitä aika lailla päivittäin kalenterin ja osoitetietojen synkkamiseen. Share ja muita palveluja en ole kokeillut, kun ei ole tarvetta vielä.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

7

@keke

Ainakin omasta mielestäni icq kyllä löi itsensä läpi ensiksi, mutta liekö se juttu, että messenger tuli windowsin mukana, houkuttelivat kaikki matti myöhäiset, jolloin se alun iso populaatio katsoi parhaaksi siirtyä messengeriin myös.
Silloin joskus, kun kaveri hehkutti mulle messengeristä, niin tuli katsoattua ehkä hieman kieroon: eihän tuossa ole edes offline-viestejä tahi jotenkin oikeasti toimivaa tiedostonsiirtoa. Ehkä se icq:n läpilyönti populaatio oli liian pieni tai sitten se, että tämä icq-käyttäjäsakki pystyivät mukautumaan esim. trillianilla molempien käyttäjäksi, joka ei pahemmin sitten motivoinut ketään siirtymään icq:hun. Tiedä näitä.

Share on ovi:n tulevaisuudesta en itse uskalla sanoa vielä mitään. Huomioon on otettava myös se, että ihmisillä alkaa ehkä lievästi menee into facebookiin, kun se nykyisin tuntuu tuputtavan kaikkee järjetöntä. Paljon kanssa riippuu, että minkälaisia ominaisuuksia tuo share on ovi tuo - esim. integraatio maps:in kanssa voisi aikalaisesti tuoda houkuttelevia ominaisuuksia. Nokialla olisi tässä kyllä aika hyvä mahdollisuus tuoda jotain isoa evoluutiota sosiaalisiin palveluihin, koska sen ei tarvitse tehdä (kaikkea) rahaa palvelulla suoraan, vaan se voi markkinoidan sen kautta itse laitteita ja kenties niille laitteille softaa...

Nämä pari senttiä visalla...

Vastaa
kyl (vahvistamaton)

8

samoilla linjoilla phidöörin kanssa. Nokilla ois kyl tsanssi ja resursseja tehdä ovista ja ovisharesta uudenlainen juttu jossa on jotain mitä muilla ei ole. Pitäisi vaan saada nokian softapuoli toimimaan hyvin jyhdistää kaikkis sujuvaki kokonaisuudeksi kuten mapsien saumaton yhistäminen esim ovishareen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja