Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kahdeksan megan kamerapuhelin kohta kaupoissa

5
Markus Lehtiniitty

Nokian kahdeksan megan kamerapuhelin kohta kaupoissa
Nokia on tiedottanut aloittaneensa maailmanlaajuisesti N86 8MP -kamerapuhelimensa toimitukset. Kauppoihin uutuus ilmestynee siis jo aivan lähipäivinä, myös Suomessa. Hinnaltaan N86 8MP asettuu tällä hetkellä Suomen markkinoilla hieman alle 500 euron luokkaan.

N86 8MP on nimensä mukaisesti varustettu tarkkuudeltaan kahdeksan megapikselin automaattitarkenteisella kameralla, Carl Zeissin linssillä sekä kaksois-LED-kuvausvalolla. Nokian mukaan kyseessä on toistaiseksi paras laite, mitä Nokialla on kuvaamiseen tarjota.

Suuren pikselimäärän ohella N86:ssa on muillakin tavoin panostettu erityisesti kuvaamisominaisuuksiin. Kyseessä on ensimmäinen Nokian kamerapuhelin, jonka aukon koko on muuttuva. Aukon koko vaihtelee välillä F2.4-F4.8. Tämä mahdollistaa Nokian mukaan aiempaa paremman lopputuloksen kuvien laadun osalta myös vaikeissa, kirkkaissa tai hämärissä kuvausolosuhteissa. Lisäksi N86 8MP:ssä on nopea mekaaninen suljin sekä Automatic Motion Blur Reduction -toiminto, jonka tavoitteena on selkeyttää kuvia joissa kuvan kohde on liikkeessä. Kameran toimintanopeuteen on Nokian mukaan myös kiinnitetty erityistä huomiota.N86 8MP:n voi mieltää N85:n seuraajaksi. Perusrakenteeltaan N86 8MP vastaakin N85:tä, eli kyseessä on sekä ylös- että alaspäin liukuvalla kannella varustettu liukukansipuhelin.

N86 8MP perustuu S60 3rd Edition -alustalle ja vahvojen kuvausominaisuuksien lisäksi tärkeimpiin herkkuihin kuuluvat kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti, 2,6 tuuman AM OLED -tekniikallinen näyttö, GPS-paikannus ja -navigointi digitaalisen kompassin kera sekä FM-lähetin. Tarkemmat tekniset tiedot voi tarkistaa Puhelinvertailu-osiomme kautta: Nokia N86 8MP.

N86 8MP voitti aiemmin tänä vuonna myös arvostetun TIPA-palkinnon ja sai itselleen tittelin "vuoden 2009 paras mobiili kuvaamislaite".

Tutustu myös aiempiin juttuihimme N86 8MP:stä:
Kahdeksan megapikselin N86 videolla
MWC: Nokialta N86 8MP -kamerapuhelin


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
anomanees (vahvistamaton)

1

On muuten todella mielenkiintoinen ja houkuttava laite.
Niin paitsi, että "vaihteeksi" Nokia on tehnyt melkosen ruman kapulan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hosti (vahvistamaton)

3

Anomanees, kannattaa muuten tsekata valkoinen versio tuosta. Mielestäni paaljon hienompi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

4

Nokia se taitaa tykätä styluksista, kun tässäkin puhelimessa näyttää olevan tikulla tökittävät näppäimet. Kosketusnäyttöjenkin pitää olla pakolla resistiivisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jaa? (vahvistamaton)

5

Aika normaaleilta näppäimiltä nuo minusta vaikuttavat. Saa niitä toki varmasti myös tikulla tökkiä jos mieli tekee, itse kyllä käyttäisin ihan vain sormia...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.