Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen App Store täyttää vuoden - huikea menestys

Markus Lehtiniitty

Applen App Store täyttää vuoden - huikea menestys
Applen iPhone- ja iPod touch -laitteiden ohjelmistokauppa App Store viettää ensimmäistä syntymäpäiväänsä tämän viikon lauantaina. Apple on kuitenkin aloittanut juhlimisen jo nyt.

Apple on avannut iTunesiin sivun (linkki), jolta myös juttumme kuva on poimittu. Sivulla Apple esittelee omia lempisovelluksia ja -pelejään. Yhteensä muutama kymmentä sovellusta on nostettu esiin, ja valikoimat vaihtelevat maittain.

App Store avattiin iPhone-käyttöjärjestelmän 2.0-version myötä 11. heinäkuuta 2008. Kyseessä on mahdollisesti yksi suurimpia mullistuksia puhelinmaailmassa viime vuosina. App Store on tehnyt kolmannen osapuolen sovellusten ja pelien asentamisesta puhelimiin helppoa ja suosittua.

App Storessa on tällä hetkellä jo yli 56 000 sovellusta ja peliä ja määrä kasvaa jatkuvasti. App Storesta on tehty viimeisimmän tiedon mukaan yli miljardi latausta. Miljardin latauksen raja kuitenkin ylittyi jo huhtikuussa 2009, joten kohta aletaan lähestymään jo vähintäänkin 1,5 miljardin latauksen rajapyykkiä.


Monet muut valmistajat ovat seuranneet Applen esimerkkiä ohjelmistokauppojen saralla. Nokialta on tullut Ovi Store, Palmilla on App Catalog, RIM:illä App World, Microsoftilla Windows Marketplace for Mobile sekä Googlen Android-laitteilla Android Market. Myös muilta valmistajilta on vielä jatkossa luvassa omat ohjelmistokauppansa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja