Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi uusille kielille ja musiikkikauppa koekäyttöön Intiassa

Markus Lehtiniitty

Nokian Ovi uusille kielille ja musiikkikauppa koekäyttöön Intiassa
Nokian Ovi-palvelukokonaisuus on lokalisoitu kolmelle uudelle kielelle, kertoo Nokian oma Nokia Conversations -blogi. Uudet kielet ovat saksa, italia ja espanja. Nokia ei ole aiemmin tiedottanut asiasta virallisesti, vaikka Ovi onkin jo ollut ilmeisesti jonkin aikaa saatavilla uusilla kielillä.

Ovi-palveluiden laajentuessa yhä tärkeämmäksi osaksi Nokian puhelimia, on lokalisointi todella suuressa roolissa. Esimerkiksi nykyisin on hieman ikävää, että muuten suomenkielisissä puhelimissa mukana olevat Ovi-palvelusovellukset ovat kuitenkin englanninkielisiä.
Nokia Conversations on käynnistänyt myös videokilpailun Ovin kielituen laajenemista juhlistamaan. Tehtävänä on tuottaa video, jolla kertoo miksi pitää Ovista ja mitä Ovi-palveluita käyttää. Lisätietoa kilpailusta löytyy tästä Conversations-blogin merkinnästä.

Ovi-palveluiden kielimäärän kasvamisen lisäksi Nokian musiikkikauppa on avautunut koekäyttöön Intian markkinoilla. Asiasta kertoo muun muassa Symbian-Freak.com-sivusto.

Toistaiseksi Intian versio musiikkikaupasta on rajatussa testikäytössä ja musiikin varsinainen ostaminen ja lataaminen ei toistaiseksi ole mahdollista. Ei ole tiedossa, koska Nokia aikoo musiikkikauppansa kunnolla avata Intiassa. Luonnollisesti kaupan valikoimissa on mukana paikallista, intialaista musiikkia suurten levy-yhtiöiden valikoimien lisäksi.

Musiikkikaupan avaaminen Intiassa muistuttaa Nokian palvelustrategian keskeisestä elementistä. Kaikki Nokian palveluista eivät ole suunnattuja kehittyneille markkinoille tai ne eivät tule täällä menestymään. Kuten esimerkiksi Nokian sähköpostilla, Ovi Maililla, myös Nokian musiikkikaupalla on paljon paremmat mahdollisuudet menestyä Intiassa kuin yleisesti ottaen Euroopassa. Intiassa ja muilla kehittyvillä markkinoilla puhelin on monille ainoa "tietokone", monilla ei ole toistaiseksi sähköpostiosoitetta ja myös musiikin ostaminen digitaalisessa muodossa on vielä toistaiseksi harvinaisempaa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja