Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ohjelmistokauppa Windows Mobile -laitteisiin myöhemmin tänä vuonna

Markus Lehtiniitty

Ohjelmistokauppa Windows Mobile -laitteisiin myöhemmin tänä vuonna
Microsoft on tuomassa oman mobiiliohjelmistokauppansa, Windows Marketplace for Mobilen yhdessä uuden Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmäversion kanssa markkinoille syksyllä.

Vanhempiin, Windows Mobilen 6.0 ja 6.1 -versioilla varustettuihin laitteisiin kauppa on tulossa myös vielä tämän vuoden aikana. Aiemman tiedon mukaan uuden sovelluskaupan piti olla tulossa vain tulevalle Windows Mobile 6.5:lle, mutta Microsoft on tehnyt muutoksen tämän asian suhteen. Uusi ohjelmistokauppaa pääseekin aloittamaan huomattavan laajalla laitekannalla ja -tuella.
Verrattuna muiden puhelinvalmistajien ja alustojen sovelluskauppoihin, aikoo Microsoft panostaa kaupassaan erityisesti myös yritys- ja hyötysovelluksiin erillisellä Business Center -osiolla.

Microsoft alkaa hyväksymään uusia sovelluksia kauppaansa 27. heinäkuuta aluksi 29 maassa, mukaan lukien Suomi. Microsoft kertoi asiasta Yhdysvaltain New Orleansissa Worldwide Partner Conference -tapahtumassa, jossa Microsoftilta odotetaan loppuviikon aikana vielä lisäuutisia koskien myös ohjelmistokauppaa. Hyväksymisten aloittamisen lisäksi Microsoft tuo myös samalla kilpailun kiihdyttämään ohjelmien lähettämistä. Microsoft ottaa maksullisten sovellusten myyntihinnasta 30 prosenttia itselleen.

Aiemmin tänään kerroimme Applen vastaavan iPhone- ja iPod touch -laitteille tarkoitetun ohjelmistokaupan ylittäneen jo 1,5 miljardin latauksen rajan. Applen kauppa on ollut pystyssä jo vuoden. Microsoftin ohella myös kaikki muut merkittävimmät puhelinvalmistajat sekä käyttöjärjestelmän tarjoajat ovat joutuneet seuraamaan Applen esimerkkiä sovellusten jakelun saralla.

Lisätietoa kehittäjille uudesta kaupasta löytyy täältä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja