Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian Horizon tuo helpotusta kehittäjien piinaan

1
Markus Lehtiniitty

Symbian Horizon tuo helpotusta kehittäjien piinaan
Symbian Foundation julkisti tänään uuden Symbian Horizon -hankkeen.

Kyseessä on sovelluskustannushanke, jossa Symbian toimii kehittäjän kehittämän sovelluksen kustantajana. Symbian lisää hyväksyessään sovelluksen ilmaiseksi useisiin sen partnerien sovelluskappoihin, kuten Nokian Ovi Storeen, Samsungin Application Storeen ja AT&T:n MEdia Mall -kauppaan.
Symbian Horizon -hankkeen tarkoitus on helpottaa mukaan päässeiden kehittäjien elämää tekemällä sovellusten julkaisemisesta nopeampaa sekä helpompaa. Sovelluksen kauppoihin lisäämisen lisäksi Symbian Horizoniin osallistuvat kehittäjät saavat pääsyn useisiin muihin palveluihin, jotka poistavat esteitä kehittäjän tieltä tuoda sovelluksensa saataville mahdollisimman laajalle yleisölle. Näitä palveluja ovat tekninen tuki sovelluksen laitetuen laajentamiseksi, sovellusten sertifioinnista huolehtiminen (Symbian Signed), käännöspalvelut sekä markkinointimahdollisuudet.

Symbian Foundation ei tule toistaiseksi laskuttamaan mitään komissiota Symbian Horizon -hankkeeseen osallistuvilta kehittäjiltä. Symbian Foundationin tavoitteena on hyötyä hankkeesta vahvistamalla Symbian-sovellusten ekosysteemiä, rohkaisemalla vahvaan sovelluskehitykseen sekä parantamalla käyttäjien käyttökokemusta. Jatkossa on mahdollista, että jotkin lisäpalvelut ovat maksullisia - tuolloinkaan ei kuitenkaan tavoitella voittoa, vaan vain suorien kulujen kattamista maksuilla.

Symbian Horizon -hankkeeseen ei kuitenkaan oteta mukaan kaikkia siihen pyrkiviä kehittäjiä. Tavoittena sovellusten suhteen on ennemminkin laatu kuin määrä. Symbian Horizon on kuitenkin avoin niin suurille yrityksille kuin yksittäisille kehittäjillekin, kuin myös ilmaisille että maksullisille sovelluksille.

Symbian Horizon käynnistyy pikku hiljaa kuluvan vuoden aikana yhteistyössä muutamien partnerien kanssa. Aloitus on tähtäimessä lokakuussa. Tarkoituksena on kerätä kokemuksia jatkoa varten. Laajamittaisemman toiminnan on tarkoitus alkaa ensi vuonna. Tarjolle on tulossa useampia osallistumisenn tasoja, jotta hanke voisi saavuttaa mahdollisimman suuren peiton. Symbian Foundation neuvottelee myös seitsemän ohjelmistokaupan kanssa tulevasta yhteistyöstä. Jutun alussa mainittujen kanssa on sopimukset yhteistyöstä jo tehty.

Lisätietoja Symbian Horizonista löytyy Symbianin kehittäjäsivuilta. Siellä kehittäjät voivat myös ilmoittautua kiinnostuneiksi hankkeesta.

Symbian-käyttöjärjestelmä on käytössä kaikissa Nokian älypuhelimissa sekä esimerkiksi Samsungin ja Sony Ericssonin muutamissa puhelimissa. Nokia on säätiöinyt käyttöjärjestelmän ja on tekemässä käyttöjärjestelmästä avointa koodia.

Symbian Foundationin lehdistötiedote (englanniksi)

Kommentit (1)

isodee (vahvistamaton)

1

Noniin, jospas freewaren julkaisu ihan virallisten kanavien kauttakin yleistyisi Symbianille tämän myötä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja