Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muuntautumiskykyinen Modu-puhelin vihdoin saataville

Markus Lehtiniitty

Muuntautumiskykyinen Modu-puhelin vihdoin saataville
Pitkään kehitetty muunneltavissa oleva moduularinen Modu-puhelin on viimeisimpien tietojen mukaan vihdoin saapumassa markkinoille tämän viikon keskiviikkona 22. heinäkuuta, tosin aluksi vain yhtiön kotimaassa Israelissa. Saatavuuden on tarkoitus laajentua myöhemmin ensimmäiseksi Aasian markkinoita esimerkiksi Venäjälle.

Modu-puhelimen idea perustuu yksinkertaisen keskusyksikön ympärille koottaviin erilaisia ominaisuuksia sisältäviin osiin (englanniksi "jackets"). Näin jokainen puhelimen käyttäjä saisi Modun vision mukaan juuri itselleen sopivan puhelimen. Samoin jonkin uuden, tarvittavan ominaisuuden lisäksi ei tarvitsisi uusia koko puhelinta. Käytännön tasolla asiat tuskin kuitenkaan ovat aivan näin yksinkertaisia.
Itse pienestä keskysyksiköstä löytyy muun muassa kaksi gigatavua tallennusmuistia, musiikkisoitin, näppäimistö ja pieni 1,3 tuuman näyttö. Modu ei myöskään ole 3G-puhelin, sillä se tukee vain toisen sukupolven GSM-verkkoja.

Modu-puhelin tulee Israelissa myyntiin keskusyksikön ja yhden lisäosan sisältävänä pakettina, jolla on hintaa euroissa noin 90 euron verran.

On mielenkiintoista nähdä, onnistuuko Modu saavuttamaan suosiota. Keskusyksikkö on melko edullinen, mutta miten modulaarisen puhelimen idea toimii käytännössä? Modun takaa löytyvällä yhtiöllä on vain noin 200 työntekijää, joten haasteet ovat suuret.

Alta löytyy liitettynä video, jolla Modun toimitusjohtaja Dov Moran kertoo Modu-konseptista ja -puhelimesta:

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja