Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG:ltä erittäin vahva suoritus puhelimissa

Markus Lehtiniitty

LG:ltä erittäin vahva suoritus puhelimissa
Maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja, korealainen LG, toimitti vuoden toisella neljänneksellä huhti-kesäkuussa markkinoille ennätykselliset 29,8 miljoonaa puhelinta. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna toimitukset kasvoivat kahdeksan prosenttia. Toimitusmäärät kasvoivat vielä merkittävämmin vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen 22,6 miljoonaan puhelimeen verrattuna.

LG:n puhelinliiketoiminnan liikevoittomarginaali nousi alkuvuoden 6,7 prosentista 11 prosenttiin. Puhelinyksikön tulos pysyi lähes edellisvuotta vastaavassa 537,5 miljardissa wonissa. Tulos ylitti analyytikoiden odotukset 492 miljardin wonin tuloksesta.
LG:n puhelinmenestyksen takana on kattava kosketuspuhelinten valikoima lippulaivamalli Arenan johtamana, Korean kotimarkkinat sekä menestys Pohjois-Amerikan operaattorivetoisilla markkinoilla. Lisäksi LG on saanut kilpailuetua Etelä-Korean valuutan wonin heikentymisestä.

Puhelinten kysynnän lisäksi elektroniikkajätti LG:n kapuamista ennätystulokseen toisella neljänneksellä vauhditti myös televisioiden hyvin käynyt kauppa.

LG odottaa puhelinliiketoimintansa kannattavuuden laskevan kuluvalla kolmannella neljänneksellä toiseen neljännekseen verrattuna korkeammista markkinointikustannuksista ja alhaisemmista marginaaleista johtuen.

Viidestä suurimmasta puhelinvalmistajasta Samsung ja Motorola eivät ole vielä raportoineet toisen vuosineljänneksen tuloksiaan. Nokia myi toisella neljänneksellä 103,2 miljoonaa puhelinta ja Sony Ericsson 13,8 miljoonaa. Nokian 268 miljoonan puhelimen kokonaismarkkina-arvion mukaan Nokian markkinaosuus oli 38 prosenttia, LG:n 11 prosenttia ja Sony Ericssonin 5 prosenttia.

Lisätietoa LG:n tuloksesta saa esimerkiksi uutistoimisto Reutersin uutisesta (englanniksi)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja