Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolalta uutisia Android-kehittäjille, Sony Ericssonin kauppa auki ohjelmistolähetyksille

Markus Lehtiniitty

Motorolalta uutisia Android-kehittäjille, Sony Ericssonin kauppa auki ohjelmistolähetyksille
Motorola on julkistanut MOTODEV-ohjelman Android-sovelluskehittäjille. Sony Ericssonin PlayNow arenan ohjelmistokauppa on puolestaan avautunut kehittäjille.

---
Motorolan julkistama MOTODEV-ohjelma käsittää Android-sovelluskehittäjille tarkoitettuja kehitysresursseja. MOTODEV Studio for Android Betalla kehittäjät voivat kehittää sovelluksia Motorolan tuleville, Googlen Android -käyttöjärjestelmällä varustetuille puhelimille ja App Accelerator Programiin valitut kehittäjät saavat "etumatkaa" muihin nähden monin eri tavoin. Edellä mainittujen kahden keskeisimmän asian lisäksi MOTODEV-ohjelma käsittää myös muita kehittäjille sovelluskehitystä helpottamaan luotuja työkaluja.

MOTODEV Studio for Android Beta on Eclipseen perustuva kehitysympäristö emulaattoreineen, virtuaalitestimahdollisuuksineen, sovellusten luomistyökaluineen ja koodipohjineen. Lisäksi siihen sisältyy pääsy Motorolan markkinointi- ja jakelukanaviin. Motorolan kehitysympäristö asettuu Googlen tarjoaman rinnalle.

Motorola aikoo järjestää lokakuussa Androidiin keskittyvän kehittäjäkonferenssin. Lisää tietoa Motorolan Android-sovelluskehityssuunnitelmista ja MOTODEV:istä löytyy Motorolan omilta sivuilta. Motorolan ensimmäisen Android-alustalla varustetun puhelimen julkistusaikataulusta ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Sen odotetaan kuitenkin saapuvan markkinoille vielä tämän kuluvana vuonna.

---

Sony Ericsson on puolestaan aloittanut kehittäjien tulevaan PlayNow arenan ohjelmistokauppaosioon lähettämien sovellusten vastaanottamisen.

Toistaiseksi vastaanotetaan S60 5th Edition -alustalle kehitettyjä sekä Java-alustan sovelluksia. Alustatuen kerrotaan laajenevan myöhemmin syksyllä, käsittämään luultavasti Googlen Androidin ja Microsoftin Windows Mobilen.

Sony Ericssonin mukaan sovellusten kauppaan lähettämisen pitäisi olla kehittäjille helppoa ja yksinkertaista. Jo aiemmin PlayNow arenan sisältö on käsittänyt muun muassa musiikkia, teemoja ja taustakuvia. Sony Ericssonin sovellusten lähettämissivu löytyy täältä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja