Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Androidin Donut-päivityksestä lisätietoa

Markus Lehtiniitty

Googlen Androidin Donut-päivityksestä lisätietoa
Googlen avoimen Android-käyttöjärjestelmän tulevasta, Donut-kehitysnimellisestä päivityspaketista on saatu lisätietoja Googlen julkaistua siitä menneenä viikonloppuna aikaisen alpha-esiversion kehittäjille.

Donut-päivitys tuo Android-alustaan suuren kasan uudistuksia. Niihin kuuluvat muun muassa tuki CDMA-puhelimille, tekstin ääneen luku ("text-to-speech"), universaali haku, paljon uusia widget-pikkusovelluksia, uudistettu kamerasovellus, VPN-tuki, automaattinen varmuuskopiointitoiminto sekä monen monia pienempiä bugikorjauksia ja nopeusparannuksia.
Googlen mukaan Donut-päivitys ei tule olemaan Androidin 2.0-versio. Ilmeisesti Google aikoo pitää versionumerot aiempaa enemmän taka-alalla, ja nostaa päivitysten yksilölliset nimet paremmin esille. Google nimeää Android-päivitykset aakkosjärjestyksessä jälkiruokien mukaan.

Kuten aiemminkin, myös Donut-päivitetystä Android-alustasta löytyy monikosketustuki, jota ei kuitenkaan ole otettu käyttöön. Donutin myötä monikosketustukeen on kuitenkin panostettu aiempaa enemmän, mutta tietoa virallisen monikosketustuen tulosta ei ole.

Donut-päivityksen valmistumis- ja saatavuusaikataulusta ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Päivityksen pitäisi tulla saataville kaikille Android-alustalla varustetuille puhelimille aikanaan.

Lue myös aiempia juttujamme Donut-päivityksestä! Donut tulee olemaan järjestyksessä toinen suurempi päivitys Android-alustaan. Ensimmäinen suurempi päivityspaketti tunnetaan Cupcake-nimellä. Loppuvuodesta uusia Android-puhelimia odotetaan muun muassa Sony Ericssonilta, Samsungilta ja Motorolalta. Loppuvuoden aikana markkinoille tulevista Android-puhelimista monen odotetaan sisältävän jo heti alusta asti Donut-päivitetyn Android-alustan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja