Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinasta lisävauhtia Applen iPhone-myyntiin?

Markus Lehtiniitty

Kiinasta lisävauhtia Applen iPhone-myyntiin?
Applen iPhone-puhelinten Kiinan markkinoille rantautumisesta on riittänyt puhetta jo pitkään. Viimeisimpien tietojen mukaan nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että iPhonen virallinen myyntiintulo Kiinassa on erittäin lähellä - ja tapahtuisi jo tämän vuoden syyskuussa.

Kiinalaisen uutistoimiston mukaan iPhone olisi tulossa Kiinassa myyntiin China Unicom -operaattorin kautta, ja Apple ja operaattori olisivat solmineet kolmivuotisen yksinoikeussopimuksen iPhoneen liittyen. China Unicomin tiedottaja kuitenkin kiisti kyseisen sopimuksen olemassaolon uutistoimisto AFP:lle antamassaan lausunnossa ja kertoi asiaan liittyvän vielä ratkaisemattomia ongelmia. Apple on kommentoinut asiaa viimeksi osavuosikatsauksensa yhteydessä pari viikkoa sitten toteamalla iPhonen olevan tulossa Kiinaan vuoden sisällä.
iPhonen Kiinan markkinoille saapuminen juuri China Unicomin, eikä esimerkiksi Kiinan suurimman operaattorin China Mobilen, kautta on luontevaa koska China Unicom tulee rakentamaan 3G-verkkonsa iPhonessa käytössä olevalla WCDMA-tekniikalla. China Unicomilla on tällä hetkellä yhteensä 135 miljoonaa asiakasta.

Toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko Kiinassa myyntiin sekä iPhone 3G että iPhone 3GS -mallit, vain jompikumpi tai jokin erikoismalli. Melko varmasti kuitenkin jo tiedetään, että Kiina-iPhonesta ei tule löytymään WLAN-yhteyttä Kiinan viranomaisten puhelimille asettamien rajoitusten vuoksi. Myös iPhonen sovelluskauppa App Storesta on ilmeisesti valmisteilla rajattu erikoisversio Kiinan markkinoita silmällä pitäen. Myöhemmin on mahdollista myös, että Apple toisi Kiinan markkinoille vain GSM-verkkoja alkuperäisen iPhonen tapaan tukevan mallin.

Nykyisten tietojen mukaan China Unicom on sitoutunut ostamaan Applelta vähintään 1-2 miljoonaa iPhonea joka vuosi riippumatta iPhonen kuluttajakysynnästä. Apple on tehnyt vastaavia sopimuksia aiemminkin, muun muassa Venäjän markkinoilla.

iPhonejen rantautuminen Kiinan markkinoille voi tuoda Applelle helposti mukavan lisän iPhone-myyntiin. Menneellä vuoden 2009 toisella neljänneksellä Apple myi yhteensä 5,2 miljoonaa iPhonea, joten Kiinan markkinoille saapumisen myötä iPhone-myyntimäärissä on potentiaalia helpostikin ainakin 10-20 prosentin kasvulle.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja