Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin mobiilisovelluskauppa auki kehittäjille

2
Markus Lehtiniitty

Microsoftin mobiilisovelluskauppa auki kehittäjille
Microsoft on avannut oman mobiilisovelluskauppansa, Windows Marketplace for Mobilen, portit rekisteröityneille kehittäjille. Kehittäjät voivat nyt lähettää sovelluksiaan Microsoftin hyväksyttäviksi. Microsoftkin seuraa omalla kaupallaan Applen App Storen jalanjäljissä.

Microsoft tarkastaa hyväksyttäväksi lähetyt sovellukset useiden kriteerien perusteella ja hyväksymisprosessin pitäisi kaupan alkuaikoina ottaa noin 10 työpäivää. Sovellukset tarkistetaan ja joko hyväksytään tai hylätään niiden saapumisjärjestyksessä. Microsoft lupaa myös kertoa tarkasti syyn hyläämiselle, mikäli sovellusta ei kauppaan hyväksytä - asia, jonka puutteesta Apple on saanut oman kauppansa suhteen moitteita.
Toistaiseksi sovelluksia otetaan vastaan 29 maasta, joiden joukkoon myös Suomi kuuluu. Kehittäjiltä vaaditaan 99 dollarin rekisteröintimaksun maksamista ennen sovellusten lähettämistä. Samassa yhteydessä Microsoft kertoi sovelluslähetysten vauhdittamiseksi myös Race to Market Challenge -kilpailusta, jossa kehittäjillä on mahdollisuus voittaa joko Microsoftin Surface-kosketuspöytä tai ilmaista mainosta sovellukselleen. Kilpailussa on neljä eri kategoriaa.

Windows Marketplace for Mobile on tulossa syksyllä saataville esiasennettuna tulevassa Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmäversiossa sekä myöhemmin erikseen ladattavaksi vanhemmille Windows Mobile 6.0 ja 6.1 -alustoille.

Lisää tietoa asiasta löytyy Microsoftin Windows Mobile Blogista ja Windows Mobilen kehittäjäsivuilta.

Microsoft seuraa Applen App Storella aloittamaa sovelluskauppojen trendiä. Lähes kaikki suurimmat puhelinvalmistajat ja käyttöjärjestelmien kehittäjät ovat hypänneet mukaan sovelluskauppatoimintaan. Laitteista löytyvien sovelluskauppojen myötä erilaisten sovellusten ja pelien asentamisesta puhelimiin on tullut huomattavasti aiempaa helpompaa ja täten yleisempää sekä suositumpaa. Applen App Store on ollut auki vuoden ja sieltä löytyy jo yli 65 000 erillistä sovellusta ja peliä, joita on ladattu yhteensä yli 1,5 miljardia kertaa.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (2)

Joo (vahvistamaton)

1

Nyt tätäkin sovelluskauppaa lytätään ennenkuin edes ollaan kunnolla päästy alkuun.

Näyttää olevan muotia moinen tällähetkellä...


http://www.theinquirer.net/inquirer/news...ile-marketplace

App Storestakin voi tietenkin kysyä minkälainen käyttökokemus tulee ennenpitkään kymmenistätuhansista tarpeettomista ohjelmista kun todella hyödylliset plokataan kaupasta ulos?

Vastaa
What? (vahvistamaton)

2

Miksi ei voida tehdä yhtä sovellussivustoa mikä kävisi jokaiselle alustalle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja