Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola täydensi tuloskauden, näin eri puhelinvalmistajilla meni

1
Markus Lehtiniitty

Motorola täydensi tuloskauden, näin eri puhelinvalmistajilla meni
Yhdysvaltalainen Motorola on julkistanut viimeisenä suurempana puhelinvalmistajana vuoden 2009 toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa. Motorola lukeutui odotetusti häviäjien joukkoon puhelinmarkkinoilla.

Motorola toimitti huhti-kesäkuussa vain 14,8 miljoonaa puhelinta neljänneksen aikana, missä laskua vuodentakaiseen oli 47 prosenttia. Motorolan puhelinmyynti pysyi melko tarkasti samalla tasolla kuin vuoden ykkösneljänneksellä. Motorola arvioi markkinaosuutensa olleen toisella neljänneksellä vain 5,5 prosenttia. Motorolan markkinaosuus on romahtanut noin 20 prosentin huippuluvuistaan, jotka se saavutti muutama vuosi sitten RAZR-puhelimen nostattaman humun myötä.
Puhelinliiketoiminta tuotti Motorolalle toisella neljänneksellä liikevaihtoa vain 1,8 miljardia dollaria. Vain reilut kaksi vuotta sitten puhelinmarkkinoille iPhonellaan saapunut Apple jo lähes ohitti Motorolan puhelinliiketoimintojen liikevaihtovertailussa, kun Applen iPhone-liikevaihto oli toisella neljänneksellä karvan alle 1,7 miljardia. Kululeikkausten ansiosta Motorolan puhelinyksikkö teki kuitenkin odotettua vähemmän tappiota: 253 miljoonaa dollaria verrattuna viime vuoden 346 miljoonaan dollariin. Kokonaisuutena Motorola ylsi toisella neljänneksellä jo jopa voiton puolelle, mikä oli yllätys sekä yhtiölle itselleen että markkinoille.

Motorola on ladannut tulevaisuutensa Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen älypuhelinten varaan. Niistä ensimmäiset ovat tulossa markkinoille vielä tämän vuoden aikana. "Meillä on sopimukset operaattoreiden kanssa valmiina ja olemme pysyneet aikataulussa uusien älypuhelinlaitteiden tuomiseksi joulumarkkinoille. Olemme myös innostuneita vuoden 2010 mallistostamme ja tyytyväisiä sen saavuttamaan asiakaspalautteeseen", sanoi Motorolan puhelinliiketoiminnasta vastaava johtaja Sanjay Jha osavuosikatsauksen yhteydessä.

Motorola oli lähellä luisua toisella neljänneksellä vasta viidenneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi. Sony Ericsson jäi vain täpärästi Motorolan taakse toimitettuaan 13,8 miljoonaa puhelinta. Viime aikoina vahvassa vedossa olleet korealaiset Samsung ja LG olivat toisen neljänneksen selvät voittajat. Samsung toimitti 52,3 miljoonaa puhelinta ja LG 29,8 miljoonaa. Selkeä markkinaykkönen on kuitenkin yhä Nokia, joka toimitti 103,2 miljoonaa puhelinta.

Vaikka korealaisvalmistajat ovat olleet kovimmassa vedossa viime aikoina, on Nokian asema yhä käsittämättömän vahva. Sen puhelinten toimitusmäärä vastasi toisella neljänneksellä 93 prosenttia siitä määrästä, jonka sen neljä suurinta kilpailijaa pystyivät toimittamaan markkinoille yhteensä.

Kokonaisuudessaan puhelinmarkkinoiden kappalemääräinen myynti supistui toisella neljänneksellä vuodentakaiseen verrattuna kahdeksan prosenttia, kertoo Strategy Analytics -tutkimusyhtiö. Strategy Analyticsin toisen neljänneksen kokonaismarkkina-arvio on 273 miljoonaa puhelinta, kun Nokian arvio kokonaismarkkinoista osavuosikatsauksensa yhteydessä oli 268 miljoonaa puhelinta.

Strategy Analytics arvioi toisella neljänneksellä Nokian markkinaosuudeksi 37,8 prosenttia, Samsungin 19,2 prosenttia, LG:n 10,9 prosenttia, Motorolan 5,4 prosenttia sekä Sony Ericssonin 5,1 prosenttia. Applen markkinaosuuden Strategy Analytics asetti noin kahteen prosenttiin.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (1)

jonathan (vahvistamaton)

1

"Applen iPhone-liikevaihto oli toisella neljänneksellä karvan alle 1,7 miljardia"

Näinhän siinä Applen osavuosikatsauksessa lukee, totuus vaan on aika erilainen. Apple kun ei tietääkseni ilmoita vertailukelpoista iPhone-liikevaihtoa missään.

Tuo 1.7 miljardia saadaan siten että summataan kahdeksan edellisen neljänneksen iPod liikevaihdon kahdeksasosat yhteen. Hakusanoina kannattaa käyttää subscription accounting.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja