HTC:n yllätys: loppuvuodesta tulossa heikko

1
Markus Lehtiniitty

HTC:n yllätys: loppuvuodesta tulossa heikko
HTC laski tänään loppuvuotta koskevaa tulosennustettaan. HTC:n mukaan tulosennusteen lasku johtuu puhelinten markkinoilletulon myöhästymisestä, myytävien puhelinten keskihinnan laskusta ja odotettua nopeammasta kappalemääräisen myynnin laskusta. Muutamat loppuvuodesta tulossa olleet uudet puhelinmallit myöhästyvät ensi vuoden puolelle.

Taiwanilainen HTC on maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja. HTC uskoo nyt liikevaihtonsa laskevan tänä vuonna 1-5 prosenttia viime vuoteen verrattuna, kun aiempi ennuste oli 10 prosentin kasvu. Ennusteen lasku on siis melko dramaattinen.

HTC odottaa kolmannen neljänneksen ja koko vuoden bruttomarginaalinsa asettuvan noin 32 prosenttiin, joka vastaa aiempaa ennustetta.

"Keskihintaluokan älypuhelinten määrä mallistossamme tulee loppuvuonna kasvamaan, mikä ajaa liikevaihtoamme alaspäin. Sekä Windows Mobile että Android -alustojen saavuttama suosio on myös osoittautumassa oletettua heikommaksi", kertoi HTC:n pääjohtaja Peter Chou analyytikkopuhelussa.



HTC kärsii koventuneesta kilpailusta älypuhelinmarkkinoilla. Varsinkin Nokia, Apple ja RIM ovat vahvoja kilpailijoita. HTC on laajentanut mallistoaan, mutta ei ole pystynyt kasvattamaan liikevaihtoaan, mikä on johtanut ongelmiin. Aiemmin HTC oli tunnettu Microsoftin Windows Mobile -alustan puhelinten hovivalmistajana, mutta yhtiö on laajentanut tarjontaansa Googlen avoimeen Android-alustaan perustuvilla puhelimilla.

Lisätietoa HTC:n tulevaisuudesta löytyy muun muassa uutistoimisto Reutersin uutisesta ja HTC:n toisen neljänneksen liiketoimintakatsauksesta (PDF).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Jussi_ (vahvistamaton)

1

Ainakin Digitodayn mukaan keskeinen syy tälle ennusteen heikentymiselle on loppuvuodeksi kaavailtujen luurien myöhästyminen ensi vuodelle, ei niinkään lama tai tuotteiden huono kysyntä (noh, tippuuhan se kysyntä jos tuotteet vanhenee kun uusia ei saada markkinoille)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.