Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Mobilesta Windows Phone - tuleva 6.5-versio videolla

Markus Lehtiniitty

Windows Mobilesta Windows Phone - tuleva 6.5-versio videolla
Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän seuraava päivitys, versionumeroltaan 6.5, saa erinäisten tietojen mukaan nimekseen aiemmasta Windows Mobilesta poiketen Windows Phone. Windows Mobile -brändikin kuitenkin jää yhä elämään jollakin tavalla. Lopullisesti valmiista Windows Phone 6.5 -käyttöjärjestelmästä on myös saatu julkisuuteen videokuvaa.

Käyttöjärjestelmän nimimuutoksesta kertonut The Inquirer -sivusto perustaa juttunsa Microsoftin esittelytilaisuudessa kertomiin tietoihin. Tietojen mukaan Windows Phone -brändäys koskisi myös vanhempaa Windows Mobile 6.1 -versiota ja tulevaa, aiemmin Windows Mobile 7:nä tunnettua päivitystä.
Tämän jutun lopusta löytyvällä videolla Windows Phone 6.5 -käyttöjärjestelmää esitellään HTC Touch Diamond2 -puhelimeen asennettuna. Tietojen mukaan videolla esitellään lopullista, valmista versiota käyttöjärjestelmästä. Ensimmäisiä uudella käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille vielä tämän vuoden puolella.

Uusi käyttöjärjestelmäpäivitys tuo merkittäviä uudistuksia toistaiseksi tuoreimpaan Windows Mobile 6.1 -versioon verrattuna. Käyttöliittymää on uusittu rankalla kädellä paremmin sopivaksi sormikäyttöön ja mukana ovat Microsoftin oma Windows Marketplace -mobiilisovelluskauppa ja My Phone -synkronointipalvelu.

Microsoft on viime aikoina pudonnut kilpailijoidensa kehityksestä. Applen iPhonet ja Googlen Android-käyttöjärjestelmä ovat vallanneet alaa kilpailijoihinsa verrattuna jälkeenjääneeltä vaikuttaneelta Windows Mobilelta. Nyt tulossa olevan 6.5-version lisäksi Microsoft suunnittelee jo myös suurempaa päivitystä mobiilikäyttöjärjestelmäänsä. Ensimmäiset Windows Phone/Mobile 7:llä varustetut puhelimet ovat tulossa näillä näkymin markkinoille joskus ensi vuoden aikana.

Alta löytyy liitettynä Blip.tv-palvelusta edellä mainittu video, jolla esitellään Microsoftin tulevaa mobiilikäyttöjärjestelmää:

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja