Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft aikoo jatkossa pitää kaksi mobiilikäyttöjärjestelmää markkinoilla

Markus Lehtiniitty

Microsoft aikoo jatkossa pitää kaksi mobiilikäyttöjärjestelmää markkinoilla
Microsoft aikoo pitää ensi vuonna saapuvan Windows Phone/Mobile 7:n rinnalla markkinoilla myös piakkoin saapuvaksi odotetun Windows Phone/Mobile 6.5:n. Käyttöjärjestelmän tulevasta nimestä on toistaiseksi olemassa pientä epäselvyyttä Windows Phonen ja Windows Mobilen välillä - yksinkertaisuuden vuoksi loppujutussa käytetään pelkästään vanhaa, tuttua Windows Mobile -nimeä.

Kerroimme eilen videosta, jolla Microsoftin edustaja esittelee uuden Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmän valmista versiota. Samalla videolla puhuttiin myös Microsoftin tulevista suunnitelmista mobiilikäyttöjärjestelmien osalta, joista kerromme tässä aiempaa juttua jatkavassa artikkelissa.
Microsoft aikoo asemoida ensi vuodesta alkaen Windows Mobile 7:n kalliimpiin, uudenlaisiin puhelimiin, kun taas Windows Mobile 6.5 päätyy tulevaisuudessa edullisempiin ja perinteisempiin Windows Mobile -puhelimiin.

Pidemmälläkin tähtäimellä tulevaisuudessa Microsoft suunnittelee ainakin tällä hetkellä pitävänsä markkinoilla aina kaksi versiota käyttöjärjelmästään. Jatkossa, kun Windows Mobile 7:n seuraaja on saapunut, siirtyy Windows Mobile 7 halvempiin laitteisiin ja uusi versio valtaa huippumallit. Myös Nokia-vetoinen Symbian Foundation on suunnitellut pitävänsä jatkossa aina kahta käyttöjärjestelmäversiota markkinoilla yhtäaikaisesti, joten kyseessä lienee jo pienimuotoinen trendi mobiilialustojen saralla.

Kuluvan vuoden loppupuolella markkinoille saapuva Windows Mobile 6.5 ei tue monikosketusta - osaltaan säilyttääkseen takaisinpäin yhteensopivuuden vanhempien Windows Mobile -puhelinten kanssa, joihin uusi versio on päivitettävissä. Sen sijaan ensi vuonna tulevasta Windows Mobile 7:stä himoittu monikosketustuki tulee löytymään. Windows Mobile 6.5:n tuomiin merkittävimpiin muutoksiin kuuluvat uudistettu käyttöliittymä sekä Marketplace-ohjelmistokauppa.

Jatkossa Microsoft lupaa myös työskentelevänsä tiiviimmin yhdessä laitevalmistajien kanssa tuodakseen myös rautapuolelle kaikki ohjelmistopuolen mahdollistamat asiat.

Alta löytyy jo eilen alun perin uutisoitu video vielä uudelleen liitettynä Blip.tv-palvelusta:

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja