Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko Sony Ericssonin seuraava Symbian-puhelin nimeltään Jalou?

Markus Lehtiniitty

Onko Sony Ericssonin seuraava Symbian-puhelin nimeltään Jalou?
Sony Ericssonin seuraava Symbian S60 -alustalla varustettu älypuhelin saattaa olla nimeltään Jalou. Asiasta kertoo kiinalainen IT168.com-sivusto. Sivusto esitti väitetystä puhelimesta myös kuvan, mutta se on tyrmätty vääräksi - joko erilliseksi konseptipuhelimeksi tai muokkaukseksi.

Tietojen mukaan Jalou perustuisi S60 5th Edition -alustalle Sony Ericssonin aiemmin julkistetun, vielä markkinoille odotettavan Satio-mallin mukaisesti. Jaloun kosketusnäytön koko olisi noin kolme tuumaa ja sen muihin ominaisuuksiin kuuluisivat tämän hetken tietojen mukaan viiden megapikselin kamera, GPS-paikannus, tuki neljälle GSM-taajuudelle ja kolmelle 3G-taajuudelle sekä HSPA- ja WLAN-yhteydet.
Jalouhun kannattaa toistaiseksi kuitenkin suhtautua varauksella. Kuva, jonka siitä kertonut sivusto esitti, on jo osoittautunut vääräksi, mikä asettaa myös muut tiedot kyseenalaisiksi. Joka tapauksessa Sony Ericssonilta varmasti on lähitulevaisuudessa tulossa myös lisää Symbian-puhelimia.

Sony Ericsson panostaa älypuhelimiin kolmen eri käyttöjärjestelmän voimin: jo edellä mainitusta Satiosta löytyy Symbian-käyttöjärjestelmä, markkinoilla olevasta XPERIA X1:stä ja tulevasta XPERIA X2:sta Microsoftin Windows Mobile ja tulevasta XPERIA X3:sta Googlen Android. Sony Ericsson soveltaa siis vastaavanlaista strategiaa kuin korealaiset Samsung ja LG, kun taas esimerkiksi Nokia luottaa ainakin toistaiseksi vain Symbianiin.

Sony Ericsson on viime aikoina ollut vaikeuksissa, koska sen puhelinmallisto on vanhentunut ja jäänyt kilpailjoiden jalkoihin. Vuoden 2009 toisella neljänneksellä Sony Ericsson sai kaupaksi vain 13,8 miljoonaa puhelinta, jossa oli laskua vuodentakaiseen verrattuna 47 prosenttia.

IT168.comin esittelemässä kuvassa esiintyvä puhelin oli kosketusnäytöllinen ja varustettu nykyisin melko erikoisella rakenteella, sillä puhelimesta löytyy Ericssonille aikanaan tyypillinen läppä puhelimen alareunasta. Lisäksi puhelimen oikealta sivulta löytyy neljä melko suurikokoista, erottuvaa näppäintä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja