Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin suosittua on iPhonen lukitusten murtaminen

Markus Lehtiniitty

Näin suosittua on iPhonen lukitusten murtaminen
Applen iPhone-puhelimiin ei vakiona voi asentaa muita kuin Applen hyväksymiä sovelluksia. Tämä on johtanut iPhonen lukitusten murtamiseen (englanniksi jailbreak). Lukitusten poiston suorittaminen on myös edellytys iPhonen vapauttamiselle operaattorilukosta.

iPhone-sovellusten analytiikkapalveluja tarjoavan Pinch Median tuoreiden lukujen mukaan 8,43 prosenttia kaikista iPhoneista on murrettu lukituksista. Luku on 26. heinäkuuta päättyneeltä viikolta. Lukitusten murto on kasvattanut suosiotaan: aiemmalla viikolla lukituksista murrettuja iPhoneja oli 8,0 prosenttia ja muutama viikko sitten alle seitsemän prosenttia koko iPhone-laitekannasta.
Myös lukituksista murrettujen iPhonejen käyttösessioiden osuus kokonaisuudesta on noussut 6,2 prosentista 6,65 prosenttiin.

Lukitusten murtamisen suosion kasvun syytä voi vain arvailla. Viime aikoina paljon palstatilaa on kuitenkin saanut Google Voice -sovelluksen hylkääminen ja Google Voicea käyttävien kolmansien osapuolten sovellusten poisto Applen App Storesta. GV Mobile -sovelluksen kehittäjä Sean Kovacs on julkaissut oman sovelluksensa tämän jälkeen lukituksista muuretuille iPhoneille Cydian kautta.

Cydia on käytännössä lukituksista murrettujen iPhonejen epävirallinen vastine App Storelle. Wired-lehti on tehnyt artikkelin asiasta. Artikkelin mukaan Cydian on asentanut iPhoneihinsa noin neljä miljoonaa käyttäjää ja sillä on noin 470 000 käyttäjää päivässä. Viiden aukiolokuukautensa aikana Cydian kerrotaan tehneen liikevaihtoa 220 000 dollaria.

Alta löytyy kaaviot Pinch Median tiedoista iPhonen lukitusten murtoon liittyen:Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja