Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Panasonic ja NEC julkistivat yhteensä yhdeksän uutta Linux-puhelinta

Markus Lehtiniitty

Panasonic ja NEC julkistivat yhteensä yhdeksän uutta Linux-puhelinta
Panasonic ja NEC ovat julkistaneet yhteensä yhdeksän uutta Linuxiin perustuvaa LiMo Foundation -puhelinta. Puhelimet tulevat myyntiin vain Japanissa NTT DoCoMo -operaattorin kautta, mutta julkistukset ovat mielenkiintoisia, sillä ne edustavat merkittävää hyppäystä eteenpäin LiMo Foundationin avoimelle käyttöjärjestelmälle.

Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters. Lisätietoa löytyy myös LiMo Foundationin tiedotteesta.
Yhdeksän nyt julkistetun puhelimen jälkeen LiMo Foundationin käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia on julkistettu yhteensä 42 kappaletta. Erityisesti Japanissa LiMo Foundationin Linux-mobiilikäyttöjärjestelmä onkin saavuttanut jonkinlaista suosiota, kun taas Euroopassa sillä varustettuja malleja ei ole juurikaan nähty.

Japanilaisten valmistajien ohella Motorola on toistaiseksi esitellyt LiMo Foundationin käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia, jotka nekin ovat olleet suunnattuja lähinnä Aasian markkinoille. Suurista puhelinvalmistajista Samsung ja LG ovat LiMo Foundationin jäseniä, mutta eivät ole ainakaan toistaiseksi tuoneet markkinoille sen käyttöjärjestelmällä varustettuja laitteita. LG on kuitenkin esitellyt kaksi LiMo-alustallista konseptipuhelinta.

Nokia-vetoinen Symbian-käyttöjärjestelmä hallitsee vielä toistaiseksi älypuhelinkäyttöjärjestelmien markkinoita. Viime aikoina kuitenkin Apple on vallannut markkinoita iPhone-käyttöjärjestelmällään ja RIM puolestaan BlackBerry-käyttöjärjestelmällään. Paljosta puheesta huolimatta Google on Androidillaan vielä toistaiseksi pieni tekijä markkinoilla. Jatkossa tilanne voi kuitenkin muuttua, sillä Android-puhelimia odotetaan merkittävissä määrin markkinoille niin Motorolalta, Samsungilta, LG:ltä kuin Sony Ericssoniltakin.

Linuxiin perustuvat mobiilikäyttöjärjestelmistä LiMo Foundationin tarjokkaan lisäksi myös Googlen Android, Nokian Maemo sekä Palmin webOS.

LiMo Foundation tiedotti tänään myös, että japanilaisoperaattori KDDI ja kosketusnäyttöteknologiaa kehittävä Immersion Corporation ovat liittyneet säätiön jäseniksi.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja