Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin aurinkokennopuhelimet venäläisten käsittelyssä

Markus Lehtiniitty

Samsungin aurinkokennopuhelimet venäläisten käsittelyssä
Aurinkokennoilla varustetuista puhelimista ei ole tullut suurta villitystä, vaikka jo vuonna 1997 Nokia toi silloiselle 1611-mallilleen lisävarusteena aurinkokennoakun.

Viime aikoina suurista puhelinvalmistajista Samsung on häärännyt aurinkokennopuhelinten parissa ja on jopa tuomassa kahta aurinkokennopuhelinta markkinoille asti.
Samsungin aurinkokennolla varustetut puhelimet tunnetaan nimillä S7550 Blue Earth ja E1107. Edellä mainittu on kaksikosta selkeästi muilta ominaisuuksiltaan kehittyneempi. E1107:n perusominaisuuksien huippukohtiin kuuluvat FM-radio, Bluetooth-yhteys sekä taskulamppu. S7550 Blue Earth puolestaan on varustettu kosketusnäytölläkin. Kummankin valmistuksesessa on pyritty myös käyttämään tavallista ympäristöystävällisempiä materiaaleja.

Molemmista puhelimista löytyy myös esimerkiksi Eco-profiilitila, joka vähentää näytön kirkkautta ja taustavalon palamisaikaa sekä sulkee Bluetoothin. Myös Eco Walk -toiminto kuuluu molempien ominaisuuksiin: kyseessä on askelmittari, joka myös kertoo kuinka paljon hiilidioksidia säästyi, kun käveli jonkun matkan eikä käyttänytkään autoa tai kuinka monta puuta säästyi.

Molemmat puhelimet ovat käyneet venäläisen mail.ru-sivuston käsissä. Artikkelit ovat saatavilla vain venäjäksi, mutta Google Kääntäjällä ne kääntyvät kätevästi englanniksi: E1107:stä juttua on tarjolla enemmän ja S7550:stä lähinnä kuvat ja video.

S7550 Blue Earthin hinnasta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta E1107:n pitäisi maksaa Venäjällä vain 59 dollaria, joka vastaa parhaillaan noin 41 euroa. Aurinkokenno-ominaisuudesta ei juurikaan siis joudu maksamaan ekstraa ainakaan tässä tapauksessa. Ilmeisestikään kumpikaan malleista ei ole virallisesti saapumassa Suomen markkinoille.

On mielenkiintoista nähdä, kasvaako aurinkokennoilla varustettujen puhelinten lukumäärä markkinoilla jatkossa. Ainakin kesäisinhän kyseessä on yksi helppo lisätapa saada virtaa puhelimen akkuun.


Samsung S7550 Blue Earth

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja