Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kosketusnäyttö jo reilusti yli kolmanneksessa älypuhelimia

Markus Lehtiniitty

Kosketusnäyttö jo reilusti yli kolmanneksessa älypuhelimia
Tutkimusyhtiö Canalys on nyt julkistanut omat numeronsa liittyen menneen vuoden 2009 toisen neljänneksen älypuhelinmyyntiin. Jo aiemmin omat toisen neljänneksen puhelinmarkkinoita luotaavat lukunsa ovat julkaisseet Strategy Analytics ja Gartner (linkit aiempiin juttuihimme).

Canalysin tutkimuksesta voidaan kuitenkin nostaa esiin mielenkiintoisia tietoja myytyjen älypuhelinten tyypistä ja käyttöjärjestelmistä.

Canalysin tietojen mukaan vuoden 2009 toisella neljänneksellä toimitetuista 38,1 miljoonasta älypuhelimesta 39,6 prosenttia oli kosketusnäyttöpuhelimia, 32,3 prosenttia perustui tavalliseen puhelinnäppäimistöön ja 28,0 prosenttia sisälsivät täysnäppäimistön. Kaikki kolme älypuhelintyyppiä olivat siis karkeasti ottaen lähes yhtä suosittuja. Tosin lukuja hämärtää se, että markkinoilla on myös puhelimia joista löytyy vaikkapa sekä kosketusnäyttö että täysnäppäimistö. Tietoa siitä, miten Canalys on nämä luokitellut, ei ole.


Erilaisten älypuhelinten suosio muuttunut dramaattisesti vuodessa. Vuoden 2008 toisella neljänneksellä kosketuspuhelimia oli vain 11,7 prosenttia toimituksista ja peruspuhelinnäppäimistölliset laitteet hallitsivat vielä 63,6 prosenttia älypuhelinmarkkinoista. Vuodessa kosketuspuhelinten toimitukset ovat kasvaneet huikeat 282,7 prosenttia ja samaan aikaan perinteisellä näppäimistöllä varustettujen puhelinten toimitukset ovat laskeneet 42,3 prosenttia.

Käyttöjärjestelmienkin osalta vuodessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Symbian ja Microsoftin Windows Mobile ovat olleet suuria häviäjiä. Symbianin osuus on tippunut 58,2 prosentista 50,3 prosenttiin ja Windows Mobilen suorastaan romahtanut 14,3 prosentista 9,0 prosenttiin - osuus on siis laskenut yli 37 prosenttia.

Voittajia käyttöjärjestelmissä ovat olleet RIM:n BlackBerry-alusta 4,2 prosenttiyksikön kasvulla, Applen iPhone-käyttöjärjestelmä 11,6 prosenttiyksikön kasvulla sekä Googlen Android-käyttöjärjestelmä, jonka osuus oli nyt 2,8 prosenttia sen oltua nollissa vielä viime vuonna. Jatkossa Androidin osuuden odotetaan kasvavan ja Windows Mobilen hiipuvan yhä lisää.

Tarkemmin Canalysin raporttiin voi tutustua täällä. Alta löytyy liitettynä taulukot älypuhelinten tyyppi- ja käyttöjärjestelmäluvuista:

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja