Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung avasi TouchWizinsä kehittäjille

Markus Lehtiniitty

Samsung avasi TouchWizinsä kehittäjille
Samsung on avannut useimmista yhtiön kosketusnäyttöpuhelimista löytyvän TouchWiz-käyttöliittymän kehittäjille julkistamalla Samsung Mobile Widget SDK -kehittäjätyökalupaketin.

Samsung käyttää widgettejä sisältävää TouchWiz-aloitusnäyttöä käytännössä kaikissa tuoreissa kosketuspuhelimissaan - olivat ne varustettuja sitten Samsungin omalla alustalla, Microsoftin Windows Mobilella, Symbianilla tai Androidilla. Toistaiseksi puhelimissa saatavilla ollut widget-valikoima on rajoittunut 10-15 Samsungin omaan sovellukseen.

Nyt kehittäjille avautuu mahdollisuudet tarjota omia widgetejään TouchWizille. Nyt julkistettu kehitysympäristö rakentuu avoimen koodin Eclipse-alustan päälle ja widgettien kehittämisessä käytetään tuttuja web-tekniikoita, kuten HTML:ää, CSS:ää ja JavaScriptiä.

Jatkossa kolmansien osapuolten kehittämillä widgeteillä on mahdollisuus päästä jopa esiasennettuna mukaan laitteisiin. Lisäksi niitä voi tuoda saataville Samsung Application Store -ohjelmistokaupan ja Samsung Widget Galleryn kautta. Samsung i8000 Omnia II:n pitäisi olla ensimmäinen TouchWiz-puhelin, jossa Widget Gallery tulee valmiina mukana. Samsungin mukaan widgetit voivat olla joko ilmaisia tai maksullisia.


Samsung Mobile Widget SDK on saatavilla Samsung Mobile Innovator -palvelun kautta rekisteröityneille kehittäjille.

Kehitystyön vauhtiin laittamiseksi Samsung aikoo järjestää 11.-13. syyskuuta Samsung Widget Developer Camp -tapahtuman San Franciscossa, Yhdysvalloissa. Tapahtuman aikana kilpaillaan parhaimman widgetin kehittämisestä viidessä eri kategoriassa, joiden voittajille on luvassa 5 000 dollarin palkinto. Kokonaisuutena parhaimpana pidetylle sovellukselle tarjolla on 20 000 dollaria. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja