Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Palmin Eos, milloin tulossa?

Markus Lehtiniitty

Palmin Eos, milloin tulossa?
Palmilla on tällä hetkellä markkinoilla vain yksi puhelinmalli, Pre. Prekin on ollut toistaiseksi saatavilla vain Yhdysvalloissa, mutta loppuvuoden aikana sen saatavuus laajenee GSM- ja WCDMA-verkoissa toimivan mallin myötä myös Eurooppaan.

Pren lisäksi Palmilta odotellaan kuitenkin jo toista, edullisempaa webOS-käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinta. Kyseisen puhelimen myyntimallinimi tullee olemaan Eos. Kehitysnimeltään puhelin on Pixie. Palm ei ole toistaiseksi virallisesti kertonut Eosista mitään.
Myös Eos tulee olemaan varustettu QWERTY-täysnäppäimistöllä isoveljensä tapaan, mutta Prestä poiketen Eosin odotetaan olevan rakenteeltaan perinteinen patukkamalli Pren ollessa varustettu liukukannella. Eos tulee olemaan järjestyksessä toinen Palmin tuoretta, kehuttua webOS-käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin.

Eosin markkinoilletulon ajankohdasta liikkuu kahdenlaisia tietoja. Digital Daily -sivuston lainaaman analyytikon mukaan Eos olisi tulossa markkinoille vasta joskus ensi vuoden puolella. Kiinalainen Commercial Times puolestaan väittää Eosin valmistuksen käynnistyvän jo lokakuussa, joka viittaisi Eosin ehtivän vielä joulumarkkinoille. CDMA-verkkojen versio Eosista puolestaan olisi tulossa vasta ensi vuoden puolella.

Tietojen mukaan Eosista pitäisi löytyä 2,63 tuuman kosketusnäyttö, kun Prestä löytyy 3,1-tuumainen. Eosin näytön tarkkuuden pitäisi olla 320x400 pikseliä. Eosin ominaisuudet ovat kokonaisuudessaan jo varsin hyvin selvillä. Sen ominaisuuksiin tulevat kuulumaan muun muassa kahden megapikselin kamera kuvausvalolla ja videokuvauksella, neljä gigatavua sisäistä tallennusmuistia, GPS-paikannus, Bluetooth-yhteys sekä musiikki- ja videosoittimet.

Yhdysvalloissa Eosia odotetaan aluksi AT&T-operaattorin valikoimiin - aiempien tietojen mukaan vielä tämän vuoden aikana.

Eos, kuten myös Pre, tulee olemaan Palmille erittäin tärkeä malli sillä yhtiö kamppailee yhä aivan olemassaolonsa rajalla.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja