Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin tulevat Office-verkkosovellukset toimivat myös puhelimissa

1
Markus Lehtiniitty

Microsoftin tulevat Office-verkkosovellukset toimivat myös puhelimissa
Microsoftin tulevat verkkoselaimella käytettävät versiot Office-toimistosovelluksista tulevat toimimaan myös kehittyneimpien puhelinten selaimilla. Parisen viikkoa sitten kerroimme Microsoftin ja Nokian yhteistyöstä Office- ja muiden tuottavuussovellusten tuomiseksi Nokian Symbian-älypuhelimiin, mutta uusien tietojen valossa on selvää, että Microsoft tähtää Officellaan mobiilimarkkinoille myös laajemmin.

Uudesta paljastuksesta kertoi Ars Technica -sivusto perustaen tietonsa Microsoftin edustajan haastatteluun. "Kyllä, Office Web -sovellukset tulevat tukemaan mobiilselaimia. Olemme yhä kehityksen alkuvaiheessa ja tulemme kertomaan lisätietoja myöhemmin liittyen tarkemmin tuettuihin selaimiin ja toiminnallisuuteen", edustaja oli vastannut kysymykseen aiheesta.
Mobiiliselainten tuki on Microsoftin vahvaa panostusta seuraavan Office-version yhteydessä tuoda Office-sovellukset verkkoon, millä yritetään torjua verkossa myös käytettävien Google Docs -toimistosovellusten kasvavaa suosiota. Samassa yhteydessä sovellukset ovat tulossa myös nyt siis laajemmin puhelimiinkin. Verkon kautta saataville ovat tulossa Word-tekstinkäsittely, Excel-taulukkolaskenta, PowerPoint-esitykset ja OneNote-muistiinpanosovellus.

Minkäänlaista aikataulutietoa Office-verkkosovellusten mobiiliversioiden saapumiselle ei kuitenkaan ole. Luultavasti ne ovat tulossa kuitenkin vasta joskus vuoden 2010 lopussa tai vuoden 2011 puolella.

Myös mobiiliversioissa tultaneen hyödyntämään Microsoftin Adobe Flash -vastinetta, Silverlightia, sen mobiiliversiossaan. Toistaiseksi Siverlight ei kuitenkaan ole saatavilla vielä millekään mobiilikäyttöjärjestelmälle, mikä myös toiminee viivyttävänä tekijänä Office-sovellusten saapumisessa.

Microsoft ei ole kommentoinut asiaa tarkemmin.

Kommentit (1)

Jari (vahvistamaton)

1

Tässä taas nähdään että MS haluaa tukea vain omia suljettuja tekniikoitaan (Silverlight), jotta saisi asiakkaat paremmin sidottua omiin tuotteisiin.

Tuskin kovinkaan moni haluaa käyttää Officea pieneltä kännykän näytöltä, josta nettisivujenkin lukeminenkin on tarpeeksi työlästä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja