Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vielä julkistamattomasta Nokia N97 ministä jo ensikatsausartikkeli

2
Markus Lehtiniitty

Vielä julkistamattomasta Nokia N97 ministä jo ensikatsausartikkeli
Lupaustensa mukaisesti venäläinen Mobile-review-sivusto ja sen perustaja sekä päätoimittaja Eldar Murtazin julkaisivat myöhään eilisiltana ensikatsausartikkelin Nokian N97 ministä monien laite- ja käyttöliittymäkuvien kera. Näin sivusto jatkaa samalla linjalla kuin vajaa viikko sitten, kun se julkisti ensikatsauksen tulevasta N900:sta. Molemmat laitteet tullaan julkistamaan 2. syyskuuta Nokia World -tapahtuman ensimmäisenä päivänä.

Kuten jo aiemmin olemme tienneet, tulee N97 mini olemaan pienempi versio nykyisestä N97-lippulaivamallista. Erot eivät ole suuria: pienempi koko, pienempi näyttö (kooltaan luultavasti noin 2,9 tuumaa) sekä pienempi tallennusmuistin määrä ovat merkittävimmät erot ominaisuuksissa. Lisäksi suuntaohjain on korvattu vain nuolinäppäimillä ja kamerasta ei löydy linssinsuojusta.
Eldar Murtazinin yleinen mielipide N97 ministä on negatiivisen puolella, johtuen lähinnä hinnasta. N97 mini tulee olemaan vain 100 euroa N97:ää edullisempi, mikä ei Murtazinin mielestä ole riittävästi. Toisaalta hänen mielestään Nokia ei myöskään pysty hinnoittelemaan N97 miniä yhtään tätä edullisemmaksi, sillä sen alapuolelle on myös tulossa useita, vielä julkistamattomia uusia malleja.

Varsinaisia käyttökokemuksia nyt julkaistu ensikatsausartikkeli sisältää melko vähän. Murtazin kuitenkin toteaa N97 minin olevan kuin "tuunattu N97" metallisen takakuorensa sekä paremman laatutuntumansa ansiosta. Täysnäppäimistön hän kertoo olevan N97:ää heikompi esitys. Tallennusmuistia hän kertoo N97 ministä löytyvän kahdeksan gigatavua, kun N97:stä sitä löytyy 32 gigatavua. Aiemmin N97 minin osalta on ollut puhetta myös 16 gigatavun versiosta, mutta tästä ei Mobile-review'n artikkelissa ole mainintaa.

Mielenkiintoista on, että N97 minin käyttöliittymän pitäisi tukea kineettistä selausta. N97:een tämä tuki olisi myös tulossa ohjelmistopäivityksellä joskus syyskuun puolenvälin paikkeilla.

Murtazinin mukaan älypuhelinten määrä Nokian mallistossa tulee jatkossa kasvamaan merkittävästi. Nokia tulee tekemään samasta perusmallista useampia eri versioita, kuten nyt toimitaan N97:n yhteydessä. Monien, vain pienillä eroilla varustettujen, puhelinten tuominen markkinoille säästää tuotekehityskuluja ja mahdollistaa uusien puhelinten nopeamman markkinoilletuomisen.

Lopuksi Murtazin vielä kertoo, että Nokialta on tulossa N900:n ja N97 minin ohella neljä muutakin uutta älypuhelinta, joista he voisivat jo julkistaa ensikatsausartikkelit. Huomenna niistä tullaan näkemään yksi, kosketusnäytöllä varustettu malli, mutta muista ei välttämättä vielä aivan lähiaikoina tietoja saada. Huomenna julkisuuteen tulevasta mallista Eldar Murtazin lienee jo tarjoillut hieman esimakua henkilökohtaisen bloginsa kautta.

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja