Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan ensimmäiset Android-puhelimet julki 10. syyskuuta

1
Markus Lehtiniitty

Motorolan ensimmäiset Android-puhelimet julki 10. syyskuuta
Motorola on ilmoittanut järjestävänsä 10. syyskuuta San Franciscossa, Yhdysvalloissa tilaisuuden, jossa ainakin vierestä löytyvän kutsukuvan perusteella tullaan julkistamaan Androidiin liittyviä uutisia. Kuvassa näkyvä robotti on nimittäin Androidin logo.

Mitä luultavimmin tilaisuudessa tullaan julkistamaan ainakin kaksi Motorolan ensimmäistä Android-puhelinta. Puhelimet ovat jo vuotaneet julkisuuteen ja ne tunnetaan kehitysnimillä Morrison ja Sholes. Molempien odotetaan saapuvan markkinoille viimeistään marraskuussa, joten aika olisi nyt sopiva julkistuksille.
Motorolan tulevaisuus puhelinvalmistajana lepää käytännössä yhtiön lähiaikoina markkinoille saapuvien Android-puhelinten varassa. Vuoden 2009 toisella neljänneksellä Motorola säilytti enää vaivoin asemansa maailman neljänneksi suurimpana puhelinvalmistajana; Samsung ja LG ovat Motorolan jo ohittaneet, Sony Ericsson jäi enää vain niukasti taakse.

Aiempien tietojen mukaan Motorola tulee käyttämään Android-puhelimissaan omaa kustomoitua käyttöliittymää, joka ainakin toistaiseksi tunnetaan Blur-nimellä. Merkittävä osa Bluria tulee olemaan sosiaalisten verkostopalveluiden tiukka integrointi kautta käyttöliittymän.

Toistaiseksi julkisuuteen vuotaneista Motorolan Android-puhelimista Sholes on parempi malli. Morrison puolestaan sijoittuu korkeintaan keskihintaluokkaan.

Sholes on varustettu 3,7 tuuman kosketusnäytöllä (tarkkuus 480x854 pikseliä), QWERTY-täysnäppäimistöllä, 512 megatavun sisäisellä tallennusmuistilla ja microSD-muistikorttipaikalla, viiden megapikselin automaattitarkenteisella kameralla, GPS-paikannuksella, internetselaimella, 3,5 mm:n standardilla kuulokeliitännällä sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteyksillä. Sholesista tulee aluksi ainakin saataville CDMA-verkkoversio, mutta GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevan version aikataulu on vielä hieman epäselvä.

Morrisonin ominaisuuksiin puolestaan kuuluvat kosketusnäyttö, QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja paikkatiedon tallennuksella, QVGA-tarkkuuden (320x240 pikseliä) videokuvaus, GPS-paikannus, digitaalinen kompassi, kiihtyvyysanturi, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä stereo-Bluetooth-, WLAN- ja USB 2.0 -yhteydet. Morrisonia vauhdittaa Qualcommin MSM7201A-prosessori 528 megahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia Morrison sisältää 256 megatavua ja Flash ROM -muistia 512 megatavua. Lisäksi laitteesta löytyy microSD-muistikorttipaikka, joka tukee maksimissaan 32 gigatavun kortteja.

Myyntiintulon laajuudesta tai aikataulusta Euroopassa ei kummankaan mallin osalta toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.


Motorola Sholes


Motorola Morrison

Kommentit (1)

Rike (vahvistamaton)

1

Kuinkahan moni Android-sovellus tukee 854 pikselin vaakaresoa? Onkohan yhteensopivuus toteutettu jättämällä mustaa reunoihin (aivan niin kuin 4:3 kuva 16:9 telkussa) vai venytetäänkö väkisin reunoihin asti ja kuvasuhde kärsii?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja