Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia viilaa rakennettaan - oikea ratkaisu?

Markus Lehtiniitty

Nokia viilaa rakennettaan - oikea ratkaisu?
Nokia on tiedottanut perustavansa uuden Solutions-yksikön 1.10.2009 alkaen. Tämä kuuluu luontevana askeleena Nokian strategiaan, jonka tavoittena on tulla johtavaksi mobiilikokonaisratkaisujen toimittajaksi.

Uutta yksikköä tulee johtamaan Alberto Torres, joka tällä hetkellä vastaa Devices-yksikön tuotekategoriahallinnasta. Torres nousee samalla myös Nokian johtokuntaan. Alberto Torres aloitti Nokiassa vuonna 2004 ja ennen nykyistä tehtäväänsä Devices-yksikön tuotekategoriahallinnassa hän on työskennellyt Nokiassa useissa eri johtotason tehtävissä, muun muassa yhtymän strategiatoiminnoissa ja Vertussa.
Solutions-yksikkö tulee määrittämään Nokian ratkaisutarjonnan sekä laite- ja palvelutarjonnan yhteiset suuntaviivat, johtamaan mobiiliratkaisukehitystä ja toimituksia sekä yhdistämään kaikki design- ja käyttöliittymätoiminnot, jotta kuluttajille voidaan tarjota Nokian tiedotteen mukaan ensiluokkainen käyttökokemus.

"Muutamme nyt hieman toimintojamme vauhdittaaksemme yhtiömme kehitystä ja lisätäksemme nopeutta, joustavuutta ja innovatiivisuutta, joilla vastaamme kuluttajien muuttuviin tarpeisiin. Tämän uuden yksikön myötä pystymme entistä paremmin toimittamaan kuluttajille sekä ensiluokkaisia laitteita ja kiinnostavia palveluja, että kokonaisratkaisuja, joissa laitteet ja palvelut yhdistyvät saumattomasti", toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoi Nokian tiedotteessa.

Nokia korostaa kuitenkin jatkavansa kilpailukykyisten laitteiden ja palveluiden toimittamista myös erillistuotteina.

Nokia kertoi tänään myös, että johtokunnan jäsen Robert Andersson siirtyy uusiin tehtäviin Nokian Corporate Development Office -yksikköön 1.10.2009 alkaen. Hän siirtyy johtamaan Corporate Alliance and Business Development -toimintoa, joka vastaa yhtiönlaajuisista strategisista kumppanuuksista ja alliansseista, esimerkkinä äskettäin julkistettu yhteistyö Microsoftin kanssa. Tällä hetkellä Andersson vastaa Devices-yksikön talous-, strategia- ja strategisista ostotoiminnoista.

---

Nokian tavoite, laitteiden ja palvelun yhdistäminen saumattommaksi kokonaisuudeksi, on varmasti oikea ja hyvä. Mutta auttaako uusi rakenne tämän tavoitteen saavuttamisessa? Toivottavasti.

Nokian lehdistötiedote asiasta lupailee myös muun muassa design- ja käyttöliittymätoimintojen yhdistämistä, jotta niiden tarjoamaa käyttökokemusta voitaisiin parantaa. Tavoite on tämänkin osalta mitä mainioin, ja erittäin tärkeä Nokialle, mutta nyt täytyy vielä asiat suorittaa vain suunnittelun sijasta.

Jatkossa Nokian organisaatio koostuu Devices-, Services-, Solutions ja Markets-yksiköistä sekä Corporate Development Officesta. Näistä Devices valmistaa laitteita, Services luo palveluita, Solutions yhdistää laitteet ja palvelut kokonaisuuksiksi, Markets huolehtii tuotteiden markkinoilletuonnista ja tukitoiminnoista ja CDO luo menestyksen edellytyksiä koko yhtiön tasolla. Tavallaan Nokian rakenne on hyvin mielenkiintoinen.

Jos Solutions-yksikön perustaminen johtaa sen yhteydessä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseen, ei perustamista voi kuin kiitellä. Mutta vain aika näyttää, miten käy...

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja