Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Japanista kuuluu kummia: NEC, Hitachi ja Casio yhdistävät puhelinliiketoimintansa

Markus Lehtiniitty

Japanista kuuluu kummia: NEC, Hitachi ja Casio yhdistävät puhelinliiketoimintansa
Vielä toistaiseksi epävirallisten, useista eri lähteistä peräisin olevien, tietojen mukaan japanilaiset puhelinvalmistajat NEC, Hitachi ja Casio aikovat yhdistää puhelinliiketoimintansa. Yhdistymisen myötä ne muodostaisivat Japanin toiseksi suurimman puhelinvalmistajan Sharpin pysyessä yhä niukasti suurimpana.

Jo nykyisin Hitachi ja Casio tekevät yhteisyrityksen muodossa yhteistyötä. NEC tulisi mukaan nyt kolmantena yhtiönä ja ottaisi yhteisyrityksestä itselleen enemmistöosuuden. Tietojen mukaan yhdistyminen voisi tapahtua jo niinkin pian kuin huhtikuussa 2010.
Yhtiöiden odotetaan kertovan asiasta lisää mahdollisesti jo aivan lähiaikoina. Toistaiseksi ne ovat julkaisseet vain lausunnon, jonka mukaan mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

Japani on hyvin poikkeuksellinen alue puhelinmarkkinoilla: sitä ovat hallinneet lähes täysin paikalliset valmistajat. Japanin puhelinmarkkinoiden kasvun hidastuessa tai jopa täysin päättyessä, japanilaisvalmistajat ovat kuitenkin ajautuneet ongelmiin. Yhdistymisillä yritetään tavoitella erityisesti tuotekehityskulujen pienentämistä sekä osaltaan myös muskelien kasvattamista laajentumisessa Japanin ulkopuolisille markkinoille.

Japanilaisvalmistajien laajentuminen muille markkinoille ei toistaiseksi ole onnistunut järin hyvin. Muun muassa NEC on vetäytynyt muilta markkinoilta ja on yhä tappiollinen.

NEC:in markkinaosuus Japanin puhelinmarkkinoista on 12 prosenttia, Casion 4,6 prosenttia ja Hitachin 3,7 prosenttia.

Asiasta ovat kertoneet muun muassa uutistoimisto Reuters sekä Wall Street Journal.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja