Samsungiltakin tulossa oma Linux-pohjainen älypuhelinkäyttöjärjestelmä

2
Markus Lehtiniitty

Samsungiltakin tulossa oma Linux-pohjainen älypuhelinkäyttöjärjestelmä
Maailman toiseksi suurimmalta puhelinvalmistajalta Samsungiltakin on hamassa tulevaisuudessa tulossa oma Linuxiin perustuva älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Mobile-review'n Eldar Murtazin viittasi tähän jo noin viikko sitten. Nyt myös Samsung-johto on kommentoinut asiaa.

"Kuten muutkin johtajavat puhelinvalmistajat, myös Samsung on harkinnut oman käyttöjärjestelmän kehittämisen tarvetta. Ja nyt on oikea hetki toteuttaa eteneminen", Samsungin mobiililaitteiden suunnitteluyksikön johtaja Dong-hoon Chan kertoi Telecoms Korealle.

Tähän asti Samsung on käyttänyt eri äypuhelinmalleissaan useita eri ulkopuolisia käyttöjärjestelmiä: niin Symbiania, Microsoftin Windows Mobilea kuin myös Google-taustaista Androidia. Samsung on yhtenäistänyt alustoja omalla TouchWiz-käyttöliittymällään, jolle yhtiö on myös luomassa omaa sovelluskehitysympäristöä. Murtazin kertoo, että TouchWizin ympäriltä nousee myös Samsungin Linux-käyttöjärjestelmän kehitys.Tarkempaa tietoa Samsungin käyttöjärjestelmän julkistusaikataulusta tai ensimmäisten sitä käyttävien puhelinten saapumisesta ei ole.

Tunnetuista mobiilikäyttöjärjestelmistä Android ja Nokian Maemo perustuvat niin ikään Linuxille. Nokia julkisti eilen ensimmäisen Maemo-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen, N900:n.

Eldar Murtazinin mukaan Samsungilta ei enää jatkossa ole luvassa Symbian-käyttöjärjestelmällisiä huippupuhelimia, vaan kaikki tulevat Symbian-älypuhelimet sijoittuvat korkeintaan vain keskihintaluokkaan. Tämän jutun kuvassa on Samsungin i8910 Omnia HD, joka jäänee Murtazinin tietojen pitäessä paikkaansa Samsungin viimeiseksi Symbian-huippupuhelimeksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Samsung vastaa toiv. (vahvistamaton)

1

Että näin:
Eldar Murtazinin mukaan Samsungilta ei enää jatkossa ole luvassa Symbian-käyttöjärjestelmällisiä huippupuhelimia,vaan kaikki tulevat Symbian-älypuhelimet sijoittuvat korkeintaan vain keskihintaluokkaan.
Samsung i8910 Omnia HD,joka jäänee Murtazinin tietojen pitäessä paikkaansa Samsungin viimeiseksi Symbian-huippupuhelimeksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Esa (vahvistamaton)

2

Samppa taisi myöhästyä tästäkin pahasti. Nokia on ehtinyt kehitellä Maemoa jo vuosia ja Androidikin ollut suhteellisen pitkään markkinoilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.