Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungiltakin tulossa oma Linux-pohjainen älypuhelinkäyttöjärjestelmä

2
Markus Lehtiniitty

Samsungiltakin tulossa oma Linux-pohjainen älypuhelinkäyttöjärjestelmä
Maailman toiseksi suurimmalta puhelinvalmistajalta Samsungiltakin on hamassa tulevaisuudessa tulossa oma Linuxiin perustuva älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Mobile-review'n Eldar Murtazin viittasi tähän jo noin viikko sitten. Nyt myös Samsung-johto on kommentoinut asiaa.

"Kuten muutkin johtajavat puhelinvalmistajat, myös Samsung on harkinnut oman käyttöjärjestelmän kehittämisen tarvetta. Ja nyt on oikea hetki toteuttaa eteneminen", Samsungin mobiililaitteiden suunnitteluyksikön johtaja Dong-hoon Chan kertoi Telecoms Korealle.
Tähän asti Samsung on käyttänyt eri äypuhelinmalleissaan useita eri ulkopuolisia käyttöjärjestelmiä: niin Symbiania, Microsoftin Windows Mobilea kuin myös Google-taustaista Androidia. Samsung on yhtenäistänyt alustoja omalla TouchWiz-käyttöliittymällään, jolle yhtiö on myös luomassa omaa sovelluskehitysympäristöä. Murtazin kertoo, että TouchWizin ympäriltä nousee myös Samsungin Linux-käyttöjärjestelmän kehitys.

Tarkempaa tietoa Samsungin käyttöjärjestelmän julkistusaikataulusta tai ensimmäisten sitä käyttävien puhelinten saapumisesta ei ole.

Tunnetuista mobiilikäyttöjärjestelmistä Android ja Nokian Maemo perustuvat niin ikään Linuxille. Nokia julkisti eilen ensimmäisen Maemo-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen, N900:n.

Eldar Murtazinin mukaan Samsungilta ei enää jatkossa ole luvassa Symbian-käyttöjärjestelmällisiä huippupuhelimia, vaan kaikki tulevat Symbian-älypuhelimet sijoittuvat korkeintaan vain keskihintaluokkaan. Tämän jutun kuvassa on Samsungin i8910 Omnia HD, joka jäänee Murtazinin tietojen pitäessä paikkaansa Samsungin viimeiseksi Symbian-huippupuhelimeksi.

Kommentit (2)

Samsung vastaa toiv. (vahvistamaton)

1

Että näin:
Eldar Murtazinin mukaan Samsungilta ei enää jatkossa ole luvassa Symbian-käyttöjärjestelmällisiä huippupuhelimia,vaan kaikki tulevat Symbian-älypuhelimet sijoittuvat korkeintaan vain keskihintaluokkaan.
Samsung i8910 Omnia HD,joka jäänee Murtazinin tietojen pitäessä paikkaansa Samsungin viimeiseksi Symbian-huippupuhelimeksi.

Vastaa
Esa (vahvistamaton)

2

Samppa taisi myöhästyä tästäkin pahasti. Nokia on ehtinyt kehitellä Maemoa jo vuosia ja Androidikin ollut suhteellisen pitkään markkinoilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja