Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi-kehittäjätyökalut tuovat uuden vaihtoehdon

1
Markus Lehtiniitty

Nokian Ovi-kehittäjätyökalut tuovat uuden vaihtoehdon
Nokia julkisti tänään Nokia World 09 -tapahtuman toisena päivänä uusia mahdollisuuksia kolmannen osapuolen sovelluskehittäjille. Uusiin asioihin kuuluvat Ovi SDK -kehitysympäristö sekä uudet Ovi API -rajapinnat.

Ovi SDK:n pitäisi helpottaa sovellusten kehitystä Nokian älypuhelimille tutuilla web-tekniikoilla. Lisäksi Nokia aikoo tarjota yhä enemmän sovellusrajapintoja sekä internetissä että mobiililaitteissa toteutettaville palveluille. Ensimmäisenä näistä Nokia julkaisi tänään Ovi Maps Player API ja Ovi Navigation Player API -sovellusrajapinnat, joiden avulla kehittäjät voivat luoda sijaintipohjaisia ratkaisuja Nokian älypuhelimiin.
"Tämä on vasta alkua. Aiomme tehdä tiivistä yhteistyötä kehittäjien kanssa tarjonnan monipuolistamiseksi. Ensimmäisenä ovat vuorossa sosiaaliseen sijaintiin liittyvät ratkaisut", sanoo Nokian Services-yksikön johtaja Niklas Savander. "Tavoitteemme on selkeä: haluamme, että yhteistyökumppanimme voivat kehittää mahdollisimman helposti kiinnostavia sovelluksia, joista tulee käyttäjille korvaamattomia."

Nokian mukaan Ovi SDK:lla voi helposti luoda tutuilla web-tekniikoilla (HTML, CSS, JavaScript) sekä Symbian- että Maemo-alustoille sovelluksia, joista löytyy Ovi-ominaisuuksia sekä Ovi-palvelujen mukainen käyttöliittymä. Ovi Maps Player API puolestaan tuo kartat kehittäjien käytettäväksi ja Ovi Navigation Player API tekee samoin navigointiominaisuuksille.

Beta-testiversiot uusista kehittäjille suunnatuista julkistuksista tulevat saataville Ovi for developersin kautta Forum Nokia Developer -yhteisössä. Lisätietoa löytyy osoitteesta forum.nokia.com/ovi.

Ensimmäisiä Ovi SDK:lla ja uusilla rajapinnoilla kehitettyjä sovelluksia odotetaan markkinoille vuoden 2010 aikana ja niitä tullaan jakelemaan tuolloin Ovi Storen kautta.

---

Nokia on myös avannut uuden MyDailyApp.com-sivuston, jossa tarkoitus on päivittäin esitellä yksi sovellus Ovi Storesta.

Kommentit (1)

annod (vahvistamaton)

1

Jos vaan ne Nokiat jaksaisi edes pyörittää niitä sovelluksia kunnolla...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja