Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta tulossa odotettuja uudistuksia Ovi Kauppaan ja Musiikkikauppaan

Markus Lehtiniitty

Nokialta tulossa odotettuja uudistuksia Ovi Kauppaan ja Musiikkikauppaan
Nokialta on tulossa lähiaikoina muutamia merkittävyydeltään erilaisia uudistuksia useisiin eri palveluihin. Kaikkia niitä yhdistää kuitenkin se, että niitä niitä on odotettu jo pitkään. Näistä kerrottiin Nokia World 09 -tapahtuman yhteydessä, mutta ne ovat toistaiseksi jääneet hieman pimentoon merkittävämpien uutisten rinnalla.

Musiikkikauppa DRM-vapaaksi
Nokia World 09:n ennakko-odotuksissa oli Nokia Musiikkikauppa -palvelun luopuminen DRM-kopiosuojauksista. Nokia ei tästä kuitenkaan suureen ääneen kertonut, mutta muutos on joka tapauksessa tulossa.

Asiasta kertoo All About Symbian -sivusto. Sen mukaan Nokia Musiikkikauppa tulee asteittain siirtymään DRM-vapauteen. Siirtymä alkaa loppuvuoden aikana. Sen sijaan Comes with Music -palvelu ei ainakaan toistaiseksi vielä vapaudu DRM:stä, vaan jatkaa vanhaan malliin.

Ovi Store -uudelleenlataukset

Myöskin Ovi Store -sovelluskauppaan on jo kauan odotettu sovellusten uudelleenlataamisen mahdollisuutta. Sen puute on ollut yksi eniten kritiikkiä keränneistä asioista, sillä esimerkiksi puhelinta vaihtaessa jo ostamansa sovellukset on joutunut ostamaan uudestaan.

Unwired View kertoo Ovi Storesta vastaavan johtajan Eric Johnin haastatteluun perustuen sovellusten uudelleenlataamisen mahdollistavan Ovi Store -päivityksen olevan tulossa noin kuuden viikon päästä, eli joskus lokakuun puolen välin tienoilla.

Comes with Music -tilausmalli

Lisäksi Nokian palveluliiketoiminnan johtaja Niklas Savander kertoi torstaipäivän esityksessään Nokian ja levy-yhtiöiden päässeen sopimukseen Comes With Musicin -tilausperustaisesta laskutusmallista, joka tulee käyttöön, kun puhelimen ostosta alkava 12 kuukauden latausten kausi on päättynyt.

Comes with Music -palveluhan mahdollistaa rajattomat musiikkilataukset "ilmaiseksi" 12 kuukaudeksi ja tuona aikana lataamansa musiikin saa myös pitää sopimuskauden päätyttyä. Aiemmin käyttäjän on kuitenkin tarvinnut ostaa uusi Comes with Music -puhelin, jos on halunnut jatkaa musiikin lataamista. Jatkossa tämä ei ole tarpeen, vaan asia hoituu kuukausittaisella maksulla.

Kuukausimaksun tulevasta suuruudesta ei toistaiseksi ole tietoa. Savanderin mukaan Nokia tulee tarjoamaan tätä uutta mahdollisuutta ensimmäiseksi lokakuussa Isossa-Britanniassa Orange-operaattorin kanssa.

Asiasta on kertonut muun muassa Symbian-Freak-sivusto.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja