Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vahvistaa Plumin osaamisella sosiaalisen sijainnin palveluitaan

Markus Lehtiniitty

Nokia vahvistaa Plumin osaamisella sosiaalisen sijainnin palveluitaan
Nokia tiedotti eilen ostaneensa tietyt omaisuuserät yhdysvaltalaisesta Plumista. Plum Ventures -nimisen yhtiön tuote on tähän asti ollut Plum Groups -yhteisöpalvelu, joka tarjoaa pienille ihmisryhmille, kuten perheille, yksityisen yhteytenpitotavan. Kauppahintaa ei ole paljastettu.

Plum Groups -palvelu tulee jatkossakin toimimaan muuttumattomana vanhaan malliin. Plum Ventures on työllistänyt keskimäärin noin 10 ihmistä ja sen pääkonttori on sijainnut Bostonissa, Massachusettsissa.
Jatkossa nyt hankitut Plumin työntekijät tulevat olemaan osa Nokian Services-yksikköä. He tulevat tuomaan oman kortensa kekoon Nokian sosiaalisen sijainnin palveluihin. Tarkempaa tietoa Plumin työntekijöiden tulevasta roolista ei kuitenkaan toistaiseksi ole, mutta mitä luultavimmin heidän työt tulevat keskittymään Ovi Mapsin ja Ovi Contactsin jatkokehitykseen.

Myös Nokian edellinen yritysosto, cellity, seurasi pitkälti samaa, nyt Plumin kanssa nähtyä kaavaa. Siinäkin Nokia osti lähinnä pienikokoisen tiimin kehittämään omia tulevia, yhteisöllisyyteen ja sijaintiin nojaavia palveluitaan.

Nokia on koonnut palveluliiketoimintansa lähinnä yritysostoin. Tänä vuonna on ostettu Plumin lisäksi jo edellä mainittu cellity sekä bit-side. Viime vuonna hankittiin Plazes- ja Oz Communications -yhtiöt ja vuonna 2007 Twango-, Avvenu- ja Enpocket-yhtiöt. Twangosta kehitettiin Ovi Share ja Avvenusta Ovi Files. Toistaiseksi tärkeimmiksi osoittautuneet ostoksensa Nokia teki jo vuonna 2006. Loudeye toimi perustana Nokia Music Storelle ja gate5 Nokian karttasovellukselle, joka nykyisin tunnetaan nimellä Ovi Maps.

Nokian tavoitteena palveluliiketoimintansa osalta on kasvattaa aktiivisten käyttäjien määrä 300 miljoonaan ja liikevaihto kahteen miljardiin euroon vuonna 2012.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja