LG julkisti ensimmäisen Android-puhelimensa GW620:n

Markus Lehtiniitty

LG julkisti ensimmäisen Android-puhelimensa GW620:n
Eteläkorealainen LG on julkistanut ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelinmallinsa. Uutuusmalli tunnetaan LG GW620 -nimellä. Kyseessä on sama puhelin, josta kerroimme vajaa viikko sitten Etna-kehitysnimellä. Lisäksi olemme kertoneet GW620:sta aiemmin myös sen UA-profiilin perusteella.

GW620:n kosketusnäyttö on kooltaan kolme tuumaa ja sivusta esiin liukuu viisirivinen QWERTY-täysnäppäimistö. LG:n lehdistötiedote on muuten hyvin vaitonainen uutuuden teknisistä ominaisuuksista, mutta aiempien tietojen mukaan GW620:n ominaisuuksiin pitäisi kuulua myös tarkkuudeltaan viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja 3G-, HSDPA-, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet. Näytön tarkkuuden pitäisi olla Android-puhelimille tyypillisesti 320x480 pikseliä. Epävirallisten tietojen mukaan GW620 sisältää myös GPS-paikannuksen, 3,5 mm:n standardin kuulokeliitännän sekä FM-stereoradion.LG tähtää ensimmäisellä Android-puhelimellaan älypuhelimista tutun käyttökokemuksen tuomiseen tavallisille käyttäjille. Lisäksi puhelin on suunnattu erityisesti viestintäpuhelimeksi nuorille.

Ilmeisesti LG tulee käyttämään ainakin GW620:ssa Androidia vakiomuodossaan ilman omia lisäyksiään, kuten HTC:n Sense ja Motorolan MOTOBLUR. Lisäksi käyttöjärjestelmässä mukana ovat luonnollisesti lukuisat Googlen palvelut, joista tärkein kuitenkin lienee Android Market -sovelluskauppa.

GW620 on tulossa saataville vuoden 2009 neljännelle neljänneksellä "valituilla markkinoilla".

Viime aikoihin asti LG:n mallisto on ollut varsin köyhä älypuhelimien osalta. Jatkossa LG:n strategia älypuhelimissa on kuitenkin käyttää kahta käyttöjärjestelmää: Googlen Androidia sekä Microsoftin Windows Mobilea. LG on aiemmin ilmoittanut julkistavansa ainakin 13 uutta Windows Mobile -puhelinta ensi vuoden loppuun mennessä. Niistä kolmen pitäisi saapua vielä tämän vuoden puolella.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.