Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puhelinten kauppa laskee, älypuhelimet valtaavat osuutta

Markus Lehtiniitty

Puhelinten kauppa laskee, älypuhelimet valtaavat osuutta
Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi KOTEK on julkaissut vuoden 2009 huhti-kesäkuun luvut Suomen laitemyynnistä.

Puhelinten osalta markkinatilanne on kaksijakoinen. Puhelinten kappalemääräinen myynti laski tammi-kesäkuussa 10 prosenttia ja myytyjen puhelinten arvo jopa 18 prosenttia 136 miljoonaan euroon verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Myytyjen puhelinten keskihinta laski 15 prosenttia 188 eurosta 171 euroon.

Yhteensä tammi-kesäkuussa myytiin noin 800 000 puhelinta, joista 200 000 kappaletta oli niin sanottuja älypuhelimia. Vaikka kappalemääristä älypuhelimet valtasivat vasta neljänneksen osuuden, nappasivat ne arvolla mitaten puhelinmarkkinoista Suomessa jo puolet. Älypuhelinten kappalemääräinen myynti kasvoi huhti-kesäkuussa viime vuoteen verrattuna 0,8 prosenttia, samalla kun peruspuhelinten myynti putosi 20,3 prosenttia.
"Älypuhelimien osuus kasvaa tasaisesti, kun kuluttajille ja yritysasiakkaille tarjotaan laajat mahdollisuudet mm. internet-palvelujen luontevaan käyttöön matkapuhelimen välityksellä", perustelee matkapuhelimista vastaava Mauri Pietikäinen Kotekin tiedotteessa.

Viime aikoina erityisesti GPS-paikannus- ja navigointiominaisuudet ovat nousseet vahvemmin esiin puhelimissa. Lisäksi Kotekin tiedotteen mukaan valtaosassa myydyistä puhelimista oli laadukkaat kamera- ja musiikkisoitinominaisuudet.

"Puhelin on yksi keskeisimmistä kodintekniikan tuotteista. Puhelinten avulla palvelut ja yhteydet ovat aina mukana ja joka hetki käytettävissä", tiivisti Pietikäinen.

Tarkempaa tietoa tarjoavat Kotekin tiedote (DOC-tiedosto) sekä taustatilasto (PDF-tiedosto).

Koko kodintekniikka-alan kokonaismyynti huhti-kesäkuussa oli 354 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 455 miljoonaa euroa. Puhelinten ohella kattavammin Kotekin tuoreista luvuista on kerrottu uutisessamme AfterDawnin puolella.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja