Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Erdos-luksuspuhelin kummastuttaa

1
Markus Lehtiniitty

Nokian Erdos-luksuspuhelin kummastuttaa
Nokian toistaiseksi Erdos-nimellä, joka ilmeisesti on vain puhelimen kehitysnimi, tunnettu luksuspuhelin on aiheuttanut kummastusta. Kerroimme julkisuuteen vuotaneesta Erdosista ensimmäisen kerran sunnuntaina esittelyvideon kera.

Nokia on tämän jälkeen pyytänyt YouTubea poistamaan Erdos-videoita ja tällä hetkellä nokia erdos -haulla löytyy YouTubesta vain yksi toimiva video neljän poistetun rinnalla. Myös videon takana ainakin osittain olleen Hear No Evil -musiikkikonsultointiyrityksen sivuilta siellä aiemmin esillä ollut Erdos-video on kadonnut.
Arvostettu, Mobile-review-sivuston perustaja ja päätoimittaja, Eldar Murtazin on puolestaan viitannut mahdollisuuteen, että Erdosin kehitys olisi voitu keskeyttää ja malli perua. Murtazinin mukaan osa hänen lähteistään Nokialla kertoo mallin peruutetun ja osa kertoo sen olevan tulossa marraskuussa. Joka tapauksessa Murtazinin mukaan Erdos on aito malli ja prototyyppejä puhelimesta on olemassa - pohjimmiltaan kysymys onkin enää vain siitä, onko malli peruttu vai vielä tulossa.

Markkinoille päätyessään Erdos edustaisi merkittävää hyppäystä eteenpäin Nokian 8xxx-sarjan luksuspuhelinten ominaisuuksissa. Tiedot ovat kertoneet puhelimesta löytyvän myös Symbian-käyttöjärjestelmä S60-käyttöliittymällä, mutta esittelyvideolla vilahtava käyttöliittymän aloitusnäyttö ei kylläkään vaikuta tähän asti nähdyiltä S60-kotinäytöiltä.

Videon perusteella Erdosin kuoret koostuvat yhtenäisestä palasta metallia ja puhelimen muotoilua kehutaankin "saumattomaksi". Kuorten materiaali olisi kiillotettua ruostumatonta terästä ja lisäksi olisi käytettyä reflektiivistä, kehittynyttä naarmujen estotekniikkaa. Lisäksi Erdosin erikoisuuksiin kuuluvat käyttämättömänä ollessaan näkymätön OLED-näyttö sekä "vallankumouksellinen" nouseva näppäimistö.

Nokian luksuspuhelinsarjassa viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linssillä ja kaksois-LED-kuvausvalolla olisi uutta, kuten myös GPS-paikannus. Lisäksi mukana olisivat niin "nopeat lataukset ja lähetykset HSPA:lla", joka antaisi HSDPA:n ohella myös HSUPA:n löytyvän ominaisuuslistalta. 8xxx-sarjan luksuspuhelimelle tyypillisesti myös Erdosista löytyisi vakiona laadukkaita, yksilöllisesti kyseiselle puhelimelle suunniteltuja soittoääniä. Lisäksi videolla mainitaan myös napautuskomennot, merkkivalo vastaamattomille puheluille ja saapuneille teksiviesteille sekä melunvähennystekniikan myötä ensiluokkainen äänenlaatu.

Mitä ilmeisimmin puhelin tulisi saamaan mallinimensä alkuun 8800-numerosarjan ja perään jonkin uuden nimen. Mahdollisesti se voi olla Erdos, mutta toisaalta se voi jäädä myös vain puhelimen kehitysnimeksi. Videon lopussa puhelinta mainostetaan "ulkoista täydellisyyttä, sisäistä voimaa" -lausahduksella.

Toistaiseksi Erdos pysyy mysteerinä. Toivottavasti puhelin kuitenkin markkinoilla nähtäisiin, sillä se edustaisi merkittävää hyppäystä eteenpäin niin teknisesti kuin tyylillisesti Nokian luksuspuhelinsarjassa.

Alla vielä liitettynä se ainoa yhä toimiva Erdos-video YouTubesta:

Kommentit (1)

keke (vahvistamaton)

1

Nokia vuoti videon jotta saisi palautetta, nyt palaute on saatu ja Nokia korjaa virheensä, jonka jälkeen puhelin tulee myyntiin;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja