Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Androidille tulossa merkittävä päivitys lokakuussa

1
Markus Lehtiniitty

Googlen Androidille tulossa merkittävä päivitys lokakuussa
Google on julkaissut Android-käyttöjärjestelmänsä 1.6-version SDK-kehittäjäympäristöpaketin. Laitteisiin asti Androidin 1.6-versio on löytämässä tiensä näillä näkymin lokakuussa. Uusi päivityspaketti tunnetaan versionumeronsa ohella myös Donut-nimellä.

Android 1.6 tuo mukanaan monia suurempia ja pienempiä uudistuksia. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa puhelimen sisällön ja internetin kattava Quick Search Box -hakutoiminto, käännösominaisuuksilla varustettu tekstinlukurajapinta, uudet eletoimintorajapinnat, tarkemmin eri sovellusten aiheuttamasta akun kulutuksesta kertova toiminto sekä merkittävästi uudistunut versio Android Market -sovelluskaupasta, joka tuo muutoksia muun muassa ulkoasuun ja laajempia mahdollisuuksia kehittäjille kertoa sovelluksistaan.
Androidin kamera-, videokuvaus- ja galleriasovellukset on myös uuden version yhteydessä suunniteltu uudelleen ja erityistä huomiota on tässä yhteydessä kiinnitetty niiden toimintanopeuteen. Googlen mukaan esimerkiksi kamerasovellus käynnistyy 39 prosenttia nopeammin ja uuden kuvan voi ottaa edellisen jälkeen 28 prosenttia aiempaa nopeammin.

Lisäksi Android 1.6 tuo mukanaan tuen uusille näyttötarkkuuksille, kun useimmat aiemmat Android-puhelimet ovat perustuneet HVGA-tarkkuuteen (320x480 pikseliä). Uudesta versiosta kertovassa blogimerkinnässä jatkossa tuetuista näyttötarkkuuksista mainitaan QVGA (240x320 pikseliä) ja WVGA (480x800 pikseliä). Lisäksi Android 1.6 tuo tuen CDMA-verkoille ja parannuksia VPN-yhteyksien toteuttamiseen. Tarkemmin Android 1.6:n tuomiin uusiin ominaisuuksiin voi tutustua täällä.

Edellä mainittujen merkittävämpien uudistusten ohella tulevan päivityksen mukana on tulossa myös paljon pienempiä bugikorjauksia ja yleistä toimintaa ja vakautta parantavia muutoksia.

Täysin uusien laitteiden ohella Android 1.6 tullee saataville päivityksenä myös aiemmilla Android-versioilla nykyisin varustetuille laitteille. Aiemmille Android-versioille kehitettyjen sovellusten pitäisi toimia sellaisenaan myös Android 1.6:ssa.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja