Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola vyöryttää uusia Android-puhelinmalleja

1
Markus Lehtiniitty

Motorola vyöryttää uusia Android-puhelinmalleja
Maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja Motorola on aloittamassa Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinten julkistusvyöryn.

Tuoreen epävirallisen tiedon mukaan Motorola aikoo julkistaa seuraavan 6-10 kuukauden aikana yhteensä 10 uutta Androidilla varustettua puhelinta. Tiedon takana on Global Equities Research -tutkimusyhtiön analyytikko Trip Chowdhry, joka kertoi asiasta tuoreessa raportissaan. Jatkossa Motorola tulisi siis julkistamaan keskimäärin vähintään yhden uuden Android-puhelimen kuukausittain.
Juttumme kuvassa esiintyy Motorolan ensimmäinen Android-puhelin CLIQ/DEXT, jonka yhtiö julkisti vajaa pari viikkoa sitten.

Motorola on laittanut käytännössä tulevaisuutensa puhelinvalmistajana uusien Android-puhelintensa varaan. Niiden on pakko menestyä ainakin jonkinlaisesti, jotta yhtiö pelastuisi. Motorola aikoo käyttää Androidia hyvin laajasti tulevassa puhelinmallistossa - huippumallien ohella myös edullisemmissa laitteissa. Motorolan puhelinliiketoimintaa johtava Sanjay Jha on aiemmin lupaillut Android-puhelimia myös useissa eri rakennemuodoissa.

Jo julkistettu CLIQ/DEXT ei myöskään tule olemaan järjettömän kallis, vaan jopa yllättävän edullinen. Sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa operaattorit tulevat tarjoamaan sitä ilman erillistä maksua liittymäsopimuksen kanssa. Ilman operaattorisopimusta CLIQ:n hinnan Yhdysvalloissa pitäisi olla 399 dollaria.

Motorola on rakentanut Androidin päälle oman MOTOBLUR-kustomointinsa, jossa sosiaalisilla verkostopalveluilla on hyvin merkittävä roolinsa. MOTOBLUR:ia on ennakkoarvioissa kiitelty.

Motorolan puhelinten saatavuus ja markkinapeitto ovat viime aikoina olleet heikkoja Suomessa, eikä myöskään tuleviakaan Motorolan puhelimia ainakaan kovin nopeasti täällä nähtäne. Motorola panostaa operaattoreiden kautta lähinnä suuremmille, yksittäisille markkinoille.

Kommentit (1)

Repe (vahvistamaton)

1

Chowdhryn arvion siteeraaminen on ammatillinen pohjanoteeraus. On täysin päivänselvää, ettei Moto tule julkaisemaan tuota määrää Android-luureja tässä ajassa. Herätys!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja