Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM petti analyytikko-odotukset

2
Markus Lehtiniitty

RIM petti analyytikko-odotukset
BlackBerry-valmistaja RIM:in myöhään eilisiltana Suomen aikaa julkaisema tilikauden toisen neljänneksen tulos jäi monilta osin analyytikkoarvioita matalammaksi.

RIM raportoi liikevaihdokseen 3,53 miljardia dollaria, kun analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 3,62 miljardia. Liikevaihto kasvoi kuitenkin 37 prosenttia. Raportoitu osakekohtainen tulos oli 0,83 dollaria ja 1,03 dollaria ilman Viston kanssa tehtyyn patenttisopimukseen liittyvää kertaluonteista kulua. Tältä osin analyytikko-odotukset ylittyivät, sillä odotukset oli asetettu tasan yhteen dollariin ilman kertaluonteisiä eriä.
Uusia sopimusasiakkaita RIM sai raportoidun vuosineljänneksen aikana kerättyä 3,8 miljoonaa, joka myös jäi alle analyytikoiden odotusten. Yhteensä RIM toimitti vuosineljänneksen aikana 8,3 miljoonaa laitetta. RIM on joutunut alentamaan kilpailun ja tulossa olevien uusien mallien vuoksi joidenkin laitteidensa hintaa.

Myöskin RIM:n ennusteet kuluvan vuosineljänneksen tuloksesta pettivät odotukset: liikevaihdon RIM ennustaa asettuvan 3,6-3,85 miljardiin dollariin analyytikoiden odottessa 3,92 miljardia ja osakekohtaisen tuloksen 1,00-1,08 dollariin analyytikoiden 1,05 dollaria vastaan. Lisäksi RIM odottaa laitteiden keskimääräisen myyntihinnan laskevan edellisen neljänneksen 345 dollarista 320 dollariin.

RIM:in pääjohtaja Jim Balsillie kertoi puhelinkonferenssin yhteydessä, että RIM:iltä olisi tulossa "mielenkiintoinen uusi palvelualusta", mutta ei jakanut asiasta tätä enempää lisätietoja.

Mielenkiintoista on myös, että yritysmaailmassa aiemmin merkittävää menestystä saavuttanut RIM on pystynyt viime vuosien aikana murtautumaan yhä vahvemmin myös kuluttajamarkkinoille. Menneen vuosineljänneksen aikana uusista asiakkaista jopa 80 prosenttia olikin yksityisasiakkaita.

Kommentit (2)

iKnow (vahvistamaton)

1

Keskihinnat tippuu. Markkinoille tungetaan niin älyttömästi älypuhelimia nyt vähän joka yritykseltä, että keskihinnat tippuu varmasti kautta linjan ja kaikkia pelureita ei varmasti ole enää mukana vuoden kahden päästä.

Vastaa
jamppa (vahvistamaton)

2

vai liekö syynä että halutaan myydä firma ja tappiolla yritetään markkinaosuutta kasvattaa, jotta saadaan parempi myyntihinta

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja