Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhone: Kiina-lanseerauksesta lisätietoa, yksinoikeus murtui Isossa-Britanniassa

Markus Lehtiniitty

Apple iPhone: Kiina-lanseerauksesta lisätietoa, yksinoikeus murtui Isossa-Britanniassa
Applen iPhone-puhelimen saatavuudesta on tarjolla kaksi tuoretta uutista: Kiinan lanseerauksesta on saatu lisätietoja muun muassa hintojen muodossa ja Isossa-Britanniassa iPhone on puolestaan jatkossa saatavilla useammalta kuin yhdeltä operaattorilta.

Kiinassa Apple iPhone saapuu kauppoihin China Unicom -operaattorin kautta tämän viikon torstaina, eli 1. lokakuuta. iPhonen hinnaksi on tulossa 5000 juania, eli noin 500 euroa.
Tarjolle tulee iPhonen yhteyteen kahdeksan erilaista palvelupakettia, joiden hinnat vaihtelevat 126 juanista (noin 12,5 euroa) 886 juaniin (noin 88,6 euroa). Määräaikaisiin sopimuksiin sitoutuville asiakkaille China Unicom tarjoaa 893 juanista (noin 89,3 euroa) 4253 juaniin (noin 425 euroa) ulottuvat alennukset iPhonen hinnasta. China Unicom on Kiinan toiseksi suurin operaattori, ja sillä on noin 140 miljoonaa asiakasta. Yhtiön toukokuussa kaupalliseen koekäyttöön käynnistetyllä 3G-verkolla on kuitenkin vasta noin 530 000 käyttäjää.

Kiinassa aluksi myyntiin tuleva iPhone-malli perustuu iPhone 3G:hen ja tulee saataville kahdeksan ja 16 gigatavun muistiversioina. Normi-iPhoneen verrattuna Kiina-versiosta on poistettu WLAN-yhteys.

iPhonen Kiinaan rantautumisen yksityiskohdista on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters.

Kiinaan laajentumisen ohella iPhone on tulossa Isossa-Britanniassa saataville myös toiselta operaattorilta. Orange on ilmoittanut tuovansa myyntiin niin iPhone 3G 8GB:n kuin myös iPhone 3GS:n. Aiemmin Isossa-Britanniassa iPhonea on kaupannut yksinoikeudella O2-operaattori.

Orange ei ole vielä julkistanut iPhone-hintatietojaan ja myös saatavuudesta se on todennut vain iPhonen saapuvan sen kautta markkinoille vielä loppuvuoden aikana. Myös T-Mobilen on veikkailtu tuovan iPhonen myyntiin myöhemmin. Orange ja T-Mobilehan ovat lisäksi yhdistymässä Isossa-Britanniassa.

iPhonen saatavuuden laajentumisesta Isossa-Britanniassa lisätietoa tarjoaa Orangen lehdistötiedote. Myös O2 on kommentoinut asiaa.

Apple saattaa olla laajemminkin luopumassa yhden operaattorin yksinoikeuspolitiikastaan monilla markkinoilla. Kuitenkaan esimerkiksi Suomessa, jossa iPhonea toistaiseksi yksinoikeudella myy Sonera, ei tästä ole ainakaan toistaiseksi ollut vielä mitään merkkejä.

PÄIVITYS: Myös Vodafone tuo iPhone 3G:n ja iPhone 3GS:n myyntiin Isossa-Britanniassa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja