Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N86 8MP:lle erittäin merkittävä päivitys

Markus Lehtiniitty

Nokian N86 8MP:lle erittäin merkittävä päivitys
Nokia on julkaissut N86 8MP -puhelimelleen tavallista huomattavasti enemmän uutta mukanaan tuovan 20.115-ohjelmistoversion.

N86 8MP edustaa Nokian kamerapuhelinten huippua ja uusi ohjelmistokin parantaa puhelinta erityisesti tällä osa-alueella. Parannuksia on kuvanlaadussa tehty niin still-kuvissa kuin myös videoissa. Lisäksi uusi ohjelmisto tuo mukanaan Nokian puhelimissa ennen näkemättömän kasvojentunnistusominaisuuden, joka tarkentaa kuvatessa automaattisesti kasvoihin.
Kameraan on lisätty myös punasilmäisyyden poisto sekä uusi tarkennuksesta kertova neliömerkintä. Lisäksi tarkennusta lähietäisyydeltä on parannettu.

Kameraan liittyvien parannusten ohella myös muut osa-alueet ovat kokeneet muutoksia: automaattinen VoIP-uudelleenrekisteröinti, Ovi Chat -kuvake nyt kotinäytöllä, Ovi-palveluista kertova esittelysivu, Ovi Store -sovelluskaupan sovellus sekä ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä huomautus päivitysten etsimisestä.

Kaiken muun ohella erittäin moniin toimintoihin liittyen on uudessa ohjelmistoversiossa tehty myös bugikorjauksia - erikseen näistä voi mainita digitaalisen kompassin nopeamman kalibroinnin Ovi Maps -karttasovelluksessa. Lisäksi päivitys vapauttaa hieman tallennusmuistia, jota on päivityksen jälkeen muuten tyhjässä puhelimessa vapaana noin 70 megatavua, sekä RAM-muistia, jota on käynnistyksen jälkeen tyhjänä uudella ohjelmistolla noin 65 megatavua.

N86 8MP:n voi päivittää joko suoraan puhelimesta matkapuhelin- tai WLAN-verkon yli FOTA-päivityksenä tai tietokoneella Nokia Software Updaterin kautta. FOTA-päivityksenä uudella ohjelmistoversiolla on kokoa noin 7,5 megatavua. Päivittäminen sujuu suoraan puhelimesta yleisesti ottaen huomattavasti kätevämmin, nopeammin ja luotettavammin kuin tietokoneen kautta. Puhelintaan pääsee päivittämään näppäilemällä "*#0000#" kotinäytöllä.

N86 8MP:stä löytyy myös UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka myötä käyttäjän puhelimeen asentamien ja tallentamien sovellusten, tietojen ja asetusten pitäisi säilyä päivityksessä koskemattomina. Varmuuskopion ottaminen puhelimen muistista on kuitenkin varmuuden vuoksi suositeltavaa ennen päivittämistä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja