Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple osti kesällä karttasovellusyhtiön, pysyi hiljaa hankinnastaan

Markus Lehtiniitty

Apple osti kesällä karttasovellusyhtiön, pysyi hiljaa hankinnastaan
Apple on tuoreiden tietojen mukaan ostanut jo kuluvan vuoden menneenä kesänä Placebase-nimisen karttasovellusyhtiön, jonka tarjontaa kuvaillaan Google Mapsin kanssa kilpailevaksi.

Applen iPhone- ja iPod touch -laitteista nykyisin löytyvä Kartat-sovellus perustuu Google Mapsiin, mutta on kuitenkin Applen itse laittelleen kehittämä sovellus. Tehty yritysosto kuitenkin saattaa viitata mahdollisiin muutoksiin iPhone-käyttöjärjestelmän karttasovelluksen osalta tulevaisuudessa.
Mielenkiintoista on, että Apple on pysynyt hiljaa ostoksestaan. Tämä on ollut Applelle mahdollista, sillä tehty kauppa ei liene ylittänyt Yhdysvaltain pörssiyhtiöille kohdistettuja tiedottamisvaatimuksia.

Tiedot kaupasta varmistuivat vasta kuluvalla viikolla, ComputerWorldin kertomana. Placebasen entinen pääjohtaja Jaron Waldman kuuluu nykyisin Applen "Geo Team" -yksikköön. Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut tai varmistanut kauppaa. Aiemmin heinäkuussa openplaces.orgin perustaja Fred Ladonde tweettasi kaupasta, mutta muuten kaupasta ei ole tuoreita tietoja lukuun ottamatta kuultu mitään.

Placebasen tuotteisiin kuuluivat Pushpin- ja openplaces.org-palvelut. Apple-kaupan jälkeen Pushpin on suljettu. Placebasen tuotteissa erilaisilla tilastoilla sekä yhteiskunnallisilla tiedoilla on ollut suuri rooli karttojen päälle istutettuna (PolicyMap).

Spekulaatioiden mukaan Apple saattaisi olla yritysostonsa perusteella rakentamassa korvaajaa Google Mapsille täysin omalta pohjaltaan. Googlen ja Applen välit ovat kiristyneet viime aikoina huomattavasti: Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC on tutkinut Applen päätöstä hylätä Google Voice -sovellus pois iPhonesta, Googlen pääjohtaja Eric Schmidt luopui Applen hallitusjäsenyydestään ja lisäksi Apple on hylännyt myös Google Latitude -sovelluksen, koska Applen mukaan se olisi saattanut hämmentää käyttäjiä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja