Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

GeeksPhone One - Android-puhelin Espanjasta

Markus Lehtiniitty

GeeksPhone One - Android-puhelin Espanjasta
Julkisuuteen on pongahtanut uusi Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin nimeltään GeeksPhone One. Melko erikoisella nimellä varustetun puhelimen juuret löytyvät Espanjasta - Android tarjoaa avoimena alustana mahdollisuuden myös pienemmille, tuntemattomammille valmistajille.

Kyseessä on neljää GSM-taajuutta GPRS- ja EDGE-datayhteyksien ja yhtä 3G-taajuutta (2100 MHz) HSPA-datayhteyksien kera tukeva. Monien muiden Android-puhelinten tapaan myös GeeksPhonen tarjokas edustaa sivusta esiin liukuvalla QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettua rakennetta.
GeeksPhone Onen resistiivisellä kosketusnäytöllä on kokoa 3,2 tuumaa ja tarkkuutta 240x400 pikseliä. Muihin uutuuden ominaisuuksiin kuuluvat 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera, VGA-tarkkuuden kakkoskamera, GPS-paikannus, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä kiihtyvyysanturi.

Kokonaisuutta pyörittää 528 megahertsin ARM11-perustainen prosessori. Sekä ROM- että RAM-muistia laite tarjoaa 256 megatavua ja lisäksi mukana on microSD-muistikorttipaikka. Androidin päälle GeeksPhone on rakentanut oman kustomoidun käyttöliittymänsä - tarkempaa tietoa tämän yksityiskohdista ei kuitenkaan vielä ole.

Painoa GeeksPhone Onella pitäisi olla 123 grammaa mittojen ollessa 110 x 55 x 14 millimetriä. Kuorten sisältä löytyy kapasiteetiltaan 1100 milliampeeritunnin akku.

GeeksPhone Onen markkinoilletulon aikataulusta, markkinoista tai hinnoittelusta ei toistaiseksi ole tarkkaa virallista tietoa. Toistaiseksi on kerrottu vain puhelimen olevan saapumassa markkinoille Länsi-Euroopassa vielä loppuvuoden aikana. Epäviralliseksi hinta-arvioksi on toistaiseksi esitetty 260 euroa, mutta se voi yhä muuttua.

Uudesta puhelimesta on kertonut muun muassa espanjalainen Xataka-sivusto.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja