Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia liittyi langatonta lataamista kehittävään yhteenliittymään

Markus Lehtiniitty

Nokia liittyi langatonta lataamista kehittävään yhteenliittymään
Nokia on liittynyt langattoman lataamisen standardia kehittävään Wireless Power Consortium -yhteenliittymään.

Kyseinen yhteenliittymä on perustettu 17. joulukuuta 2008 ja sen tarkoitus on luoda standardi Qi-lataustekniikka ja markkinoida sitä laajaan käyttöön useissa uudelleenladattavissa laitteissa. Aiempiin yhteenliittymän jäseniin lukeutuvat ConvenientPower, Duracell, Hosiden, Fulton Innovation, Leggett & Platt, National Semiconductor, Olympus, Philips, Samsung, Sanyo, Shenzhen Sangfei Consumer Communications, ST-Ericsson sekä Texas Instruments.
"Maailman suurimpana matkapuhelinvalmistajana ja mobiilin tietoliikenteen johtajana Nokia tuo uutta ulottuvuutta konsortioon. Nokian mukaantulo laajentaa merkittävästi langattoman Qi-latausstandardin mahdollista markkinavetovoimaa", totesi Wireless Power Consortiumin puheenjohtaja Menno Treffers asiasta kertovassa tiedotteessa.

"Langattomalla latausteknologialla on merkittäviä mahdollisuuksia parantaa akun lataamiseen liittyvää käyttökokemusta", sanoi puolestaan Nokian Devices-yksikön tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Markku Verkama. "Kuluttajat odottavat mobiililaitteiltaan helppokäyttöisyyttä ja yleistä yhteensopivuutta. Liittymällä Wireless Power Consortiumiin Nokia jatkaa tukeaan standardien osalta avoimelle lähestymistavalle, joka kohtaa kuluttajien odotukset. Wireless Power Consortium on ensimmäinen vakavasti otettava yritys langattomien lataustekniikoiden harmonisoimiseksi", jatkoi Verkama.

Wireless Power Consortiumin tekemien kuluttajatutkimusten yli 80 prosenttia haastatelluista näkee langattoman lataamisen asiaksi, jota he hyödyntäisivät käytännössä kaikkien laitteidensa kanssa aina niitä ladatessaan.

Toistaiseksi mitään tietoa esimerkiksi Qi-tekniikan mukaantulosta Nokian puhelimiin, saati sen aikataulusta, ei ole.

Yhteenliittymän kehittämän lataustekniikan nimi Qi lausutaan "chee" ja tarkoittaa vapaasti suomennettuna "elävää energiaa".

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja